
Høstmåne makaroni
oppskrift på harvest moon macaroni, en enkel og velsmakende pastarett perfekt for alle anledninger. lær hvordan du lager denne deilige retten hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund makaroni, for eksempel cassarecci, strozzapreti eller ziti, med linjer
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1 middels stor løk, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 spiseskjeer fersk timian, finhakket
- 3 spiseskjeer smør
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 1 kopp kyllingkraft
- 1 ½ kopper hel melk
- Salt og nykvernet svart pepper
- Muskatnøtt, revet etter smak
- 1 (280 grams) boks frossen smørnut squash, tint
- Noen dråper hot sauce
- 1 kopp revet Parmigiano-Reggiano
- 1 kopp ekstra skarp gul Cheddar
- En håndfull ferske persilleblader, finhakket
- 1 teskje søt paprika
Fremgangsmåte
- 1Kok opp vann, krydre med salt og kok macaroni til al dente.
- 2Forvarm grillen og plasser rist midt i ovnen.
- 3Varm opp ekstra jomfru olivenolje i en sausekjele over middels varme, sautér løk og hvitløk til de er myke, ca. 6 til 7 minutter, og rør inn timian.
- 4Skyv løken til siden av pannen og smelt smør, visp inn melet i smøret og la det koke i ett minutt, deretter visp inn kraft og melk. Krydre sausen med salt, pepper og muskatnøtt, og kok til den tykner, ca. 3 til 4 minutter.
- 5Rør inn smørnut squash og noen dråper hot sauce. Reduser varmen. Når sausen begynner å boble, rør inn Parmigiano. Bland sausen med macaroni, overfør til en ildfast form og topp med revet gul Cheddar, hakket persille og paprika. Brun macaroni under grillen i 4 til 5 minutter til den er gyllen og boblende.