Hello Fresh Mobile Banner
Sjokoladekremet kake med sjokoladeglasur

Sjokoladekremet kake med sjokoladeglasur

Lær hvordan du lager en myk og saftig sjokoladekvelds-kake med silkemyk sjokoladeglasur. Perfekt til fest eller koselige helge stunder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper sukker
  • 1 kopp allsidig mel
  • 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer usøtet Dutch prosess-kakao (alkalisert)
  • 1/4 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje natron
  • 1/4 teskje salt
  • 4 spiseskjeer usaltet smør, myknet til romtemperatur
  • 1 stort egg
  • 2 store eggehviter
  • 2 teskjeer instant espressopulver, frysetørkede kaffekrystaller (valgfritt)
  • 1/2 kopp lett fettfattig naturell yoghurt
  • 1 teskje vanilje
  • Melis for å støve over, valgfritt
  • 1/3 kopp lyst brunt sukker
  • 1/4 kopp usøtet Dutch prosess-kakaopulver
  • 1/3 kopp lett melk
  • 1/4 teskje vanilje

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 6-koppers fløtet kakeform med riller, sprayet med vegetabilsk olje.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen. På lav hastighet med en elektrisk mikser, bland sukker, mel, kakao, bakepulver, natron og salt til det er godt blandet.
  3. 3Tilsett det myke smøret, hele egget og eggehvitene. Sett en timer på 2 minutter mens du begynner å piske på middels hastighet. Så snart de tørre ingrediensene er fuktet, øk hastigheten til høy og fortsett å blande til de 2 minuttene er gått. Rør inn den valgfri espressopulveret i yoghurten, hvis du bruker det. Tilsett yoghurt og vanilje i røren. Pisk på høy hastighet i nøyaktig 2 minutter til.
  4. 4Skrap røren over i kaken. Stek i 30 til 35 minutter, eller til en tynn trepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren. Ikke oversteke. La kaken avkjøle i formen på en avkjølingsrist i ti minutter før du løsner den ut av formen og lar den avkjøle helt på risten. Server med et dryss av melis.
  5. 5Lag glasuren: I en liten, tykkbunnet kjele, bland brunt sukker med kakao. Bruk en tresleiv til å røre inn nok melk til å danne en glatt pasta. Rør inn resten av melken. Kok opp på middels varme til blandingen småkoker, og til slutt begynner å koke, mens du rører konstant og skraper sidene og bunnen av kjelen nøye. La det småkoke forsiktig i 1 1/2 minutt, mens du rører kontinuerlig for å forhindre at det brenner seg. Ta kjelen av varmen, og rør inn vaniljen. La det avkjøle til romtemperatur. Fordel glasuren over kaken.