
Sjokoladekremet kake med sjokoladeglasur
Lær hvordan du lager en myk og saftig sjokoladekvelds-kake med silkemyk sjokoladeglasur. Perfekt til fest eller koselige helge stunder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/4 kopper sukker
- 1 kopp allsidig mel
- 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer usøtet Dutch prosess-kakao (alkalisert)
- 1/4 teskje bakepulver
- 1/4 teskje natron
- 1/4 teskje salt
- 4 spiseskjeer usaltet smør, myknet til romtemperatur
- 1 stort egg
- 2 store eggehviter
- 2 teskjeer instant espressopulver, frysetørkede kaffekrystaller (valgfritt)
- 1/2 kopp lett fettfattig naturell yoghurt
- 1 teskje vanilje
- Melis for å støve over, valgfritt
- 1/3 kopp lyst brunt sukker
- 1/4 kopp usøtet Dutch prosess-kakaopulver
- 1/3 kopp lett melk
- 1/4 teskje vanilje
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 6-koppers fløtet kakeform med riller, sprayet med vegetabilsk olje.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen. På lav hastighet med en elektrisk mikser, bland sukker, mel, kakao, bakepulver, natron og salt til det er godt blandet.
- 3Tilsett det myke smøret, hele egget og eggehvitene. Sett en timer på 2 minutter mens du begynner å piske på middels hastighet. Så snart de tørre ingrediensene er fuktet, øk hastigheten til høy og fortsett å blande til de 2 minuttene er gått. Rør inn den valgfri espressopulveret i yoghurten, hvis du bruker det. Tilsett yoghurt og vanilje i røren. Pisk på høy hastighet i nøyaktig 2 minutter til.
- 4Skrap røren over i kaken. Stek i 30 til 35 minutter, eller til en tynn trepinne satt inn i midten av kaken kommer ut ren. Ikke oversteke. La kaken avkjøle i formen på en avkjølingsrist i ti minutter før du løsner den ut av formen og lar den avkjøle helt på risten. Server med et dryss av melis.
- 5Lag glasuren: I en liten, tykkbunnet kjele, bland brunt sukker med kakao. Bruk en tresleiv til å røre inn nok melk til å danne en glatt pasta. Rør inn resten av melken. Kok opp på middels varme til blandingen småkoker, og til slutt begynner å koke, mens du rører konstant og skraper sidene og bunnen av kjelen nøye. La det småkoke forsiktig i 1 1/2 minutt, mens du rører kontinuerlig for å forhindre at det brenner seg. Ta kjelen av varmen, og rør inn vaniljen. La det avkjøle til romtemperatur. Fordel glasuren over kaken.