
Enkel lasagne I
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull lasagne. Perfekt for travle hverdager, klar på under 1 time. En favoritt blant store og små!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund magert kjøttdeig av storfe
- 1 løk, hakket
- 1 boks (4,5 unser) sopp, drenert
- 1 glass (28 unser) spaghetti saus
- 1 pakke (16 unser) cottage cheese
- 1 pint delskummet ricottaost
- 1/4 kopp revet Parmesanost
- 2 egg
- 1 pakke (16 unser) lasagneplater
- 8 unser revet mozzarellaost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2I en stor stekepanne, kok og rør inn kjøttdeigen til den er brun. Tilsett sopp og løk; stek til løken er gjennomsiktig. Rør inn pastasausen, og varm opp.
- 3I en middels stor bolle, bland cottage cheese, ricottaost, revet Parmesanost og egg.
- 4Fordel et tynt lag med kjøttsaus i bunnen av en 33x23 cm (13x9 tommer) ildfast form. Legg lag med uoppkokte lasagneplater, osteblandingen, mozzarellaost og kjøttsaus. Fortsett lagdelingen til alle ingrediensene er brukt, og spar 1/2 kopp mozzarellaost til slutt. Dekk formen med aluminiumsfolie.
- 5Stek i forvarmet ovn i 45 minutter. Fjern folien, og strø resten av mozzarellaosten på toppen. Stek i ytterligere 15 minutter. Ta ut av ovnen, og la den stå i 10 til 15 minutter før servering.