Pekanpai

Pekanpai

Oppdag oppskriften på en deilig pecan pie, en klassisk amerikansk dessert med sprø bunn og karamelliserte pecannøtter. En søt avslutning på enhver fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 3/4 kopper hvitt sukker
  • 2. 1/4 kopp mørk maisstivelse
  • 3. 1/4 kopp smør
  • 4. 1 spiseskje kaldt vann
  • 5. 2 teskjeer maisstivelse
  • 6. 3 egg
  • 7. 1/4 teskje salt
  • 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 9. 1 1/4 kopper hakkede pekannøtter
  • 10. 1 (9 tommer) ubakt paibunn

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 22. I en middels stor kjele, bland sukker, maisirup, smør, vann og maisstivelse. Kok opp, og fjern deretter fra varmen.
  3. 33. I en stor bolle, pisk eggene til de er luftige. Rør gradvis inn den kokte sirupen. Bland inn salt, vanilje og pekannøtter. Hell blandingen i paibunnen.
  4. 44. Stek i forvarmet ovn i 45 til 50 minutter, eller til fyllet er stivnet.