
Osso Buco
Lær hvordan du lager osso buco, en tradisjonell italiensk rett med mørt kjøtt og rik smak. Perfekt for helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 170 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kvist fersk rosmarin
- 1 kvist fersk timian
- 1 tørket laurbærblad
- 2 hele nellikspiker
- Osteklede
- Kjøkkenhyssing, til bouquet garni og til å binde inn kalveskankene
- 3 hele kalveskanker (ca. 450 gram per skank), trimmed
- Havsalt og nykvernet svart pepper
- Allsidig mel, til å vende kjøttet i
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 1 liten løk, hakket i 1/2-tommers terninger
- 1 liten gulrot, hakket i 1/2-tommers terninger
- 1 stilk selleri, hakket i 1/2-tommers terninger
- 1 spiseskje tomatpuré
- 1 kopp tørr hvitvin
- 3 kopper kyllingkraft
- 3 spiseskjeer fersk, flatbladet italiensk persille, hakket
- 1 spiseskje sitronskall
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Legg rosmarin, timian, laurbærblad og nellik i et osteklede og knyt det sammen med hyssing. Dette blir din bouquet garni.
- 3For kalveskankene, tørk dem godt med kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fuktighet. Kalveskankene vil få en finere bruning når de er tørre. Fest kjøttet til benet med kjøkkenhyssing. Krydre hver skank med salt og nykvernet pepper. Vend skankene i mel, og rist av overflødig.
- 4I en stor gryte av typen nederlandsk ovn, varm opp vegetabilsk olje til den begynner å ryke. Legg de knyttede kalveskankene i den varme pannen og brun dem på alle sider, ca. 3 minutter per side. Ta opp de brunede skankene og sett til side.
- 5I den samme gryten, tilsett løk, gulrot og selleri. Krydre med salt på dette stadiet for å hjelpe med å trekke ut fuktigheten fra grønnsakene. Surr til de er myke og gjennomsiktige, ca. 8 minutter. Tilsett tomatpuré og rør godt. Legg de brunede skankene tilbake i pannen, og hell i hvitvin. La væsken redusere til halvparten, ca. 5 minutter. Tilsett bouquet garni og 2 kopper kyllingkraft, og kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la det småkoke i ca. 1 ½ time, eller til kjøttet faller av benet. Sjekk hver 15. minutt, snu skankene og tilsett mer kyllingkraft etter behov. Kokekraften skal alltid være omtrent tre fjerdedeler opp på skankene.
- 6Forsiktig, fjern skankene fra gryten og legg dem på en dekorativ serveringsfat. Fjern og kast hyssingen.
- 7Fjern og kast bouquet garni fra gryten.
- 8Hell alle saftene og sausen fra gryten over skankene. Pynt med hakket persille og sitronzest.