Hello Fresh Mobile Banner
Osso Buco

Osso Buco

Lær hvordan du lager osso buco, en tradisjonell italiensk rett med mørt kjøtt og rik smak. Perfekt for helgekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 170 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kvist fersk rosmarin
  • 1 kvist fersk timian
  • 1 tørket laurbærblad
  • 2 hele nellikspiker
  • Osteklede
  • Kjøkkenhyssing, til bouquet garni og til å binde inn kalveskankene
  • 3 hele kalveskanker (ca. 450 gram per skank), trimmed
  • Havsalt og nykvernet svart pepper
  • Allsidig mel, til å vende kjøttet i
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 1 liten løk, hakket i 1/2-tommers terninger
  • 1 liten gulrot, hakket i 1/2-tommers terninger
  • 1 stilk selleri, hakket i 1/2-tommers terninger
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 3 kopper kyllingkraft
  • 3 spiseskjeer fersk, flatbladet italiensk persille, hakket
  • 1 spiseskje sitronskall

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Legg rosmarin, timian, laurbærblad og nellik i et osteklede og knyt det sammen med hyssing. Dette blir din bouquet garni.
  3. 3For kalveskankene, tørk dem godt med kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fuktighet. Kalveskankene vil få en finere bruning når de er tørre. Fest kjøttet til benet med kjøkkenhyssing. Krydre hver skank med salt og nykvernet pepper. Vend skankene i mel, og rist av overflødig.
  4. 4I en stor gryte av typen nederlandsk ovn, varm opp vegetabilsk olje til den begynner å ryke. Legg de knyttede kalveskankene i den varme pannen og brun dem på alle sider, ca. 3 minutter per side. Ta opp de brunede skankene og sett til side.
  5. 5I den samme gryten, tilsett løk, gulrot og selleri. Krydre med salt på dette stadiet for å hjelpe med å trekke ut fuktigheten fra grønnsakene. Surr til de er myke og gjennomsiktige, ca. 8 minutter. Tilsett tomatpuré og rør godt. Legg de brunede skankene tilbake i pannen, og hell i hvitvin. La væsken redusere til halvparten, ca. 5 minutter. Tilsett bouquet garni og 2 kopper kyllingkraft, og kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la det småkoke i ca. 1 ½ time, eller til kjøttet faller av benet. Sjekk hver 15. minutt, snu skankene og tilsett mer kyllingkraft etter behov. Kokekraften skal alltid være omtrent tre fjerdedeler opp på skankene.
  6. 6Forsiktig, fjern skankene fra gryten og legg dem på en dekorativ serveringsfat. Fjern og kast hyssingen.
  7. 7Fjern og kast bouquet garni fra gryten.
  8. 8Hell alle saftene og sausen fra gryten over skankene. Pynt med hakket persille og sitronzest.