
Fettuccine Alfredo V
Lær å lage en deilig Fettuccine Alfredo V med kremet saus og perfekt tekstur. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett til hver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 10 ounces fettucini-pasta
- 1/2 kopp smør
- 5 fedd hvitløk, hakket
- 1 kopp kremfløte
- 1 eggeplomme
- 2 kopper ferskrevet Parmesanost
- 2 spiseskjeer tørket persille
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett fettucine og kok i 8 til 10 minutter eller til al dente; sil av vannet.
- 2Smelt smøret i en stor stekepanne og tilsett den hakkede hvitløken. La det småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter, rør ofte, og pass på at hvitløken ikke brenner seg.
- 3Hell omtrent en kvart kopp med den tykke fløten i en liten bolle. Tilsett eggeplommen og pisk sammen; sett til side. Hell resten av fløten i stekepannen. Skru opp varmen til middels høy. Når fløten begynner å koke, rør raskt med en visp. Tilsett langsomt den piskede egge- og fløteblandingen. Du vil ikke at egget skal koagulere. Fortsett å vispe til blandingen er godt blandet.
- 4Tilsett 1 kopp av Parmesanosten og fortsett å røre i fløten. Hell i resten av Parmesanosten og persillen, og rør til det er jevnt. Ta umiddelbart av varmen. Server over kokt pasta.