Fettuccine Alfredo V

Fettuccine Alfredo V

Lær å lage en deilig Fettuccine Alfredo V med kremet saus og perfekt tekstur. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett til hver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 10 ounces fettucini-pasta
  • 2. 1/2 kopp smør
  • 3. 5 fedd hvitløk, hakket
  • 4. 1 kopp kremfløte
  • 5. 1 eggeplomme
  • 6. 2 kopper ferskrevet Parmesanost
  • 7. 2 spiseskjeer tørket persille

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett fettucine og kok i 8 til 10 minutter eller til al dente; sil av vannet.
  2. 22. Smelt smøret i en stor stekepanne og tilsett den hakkede hvitløken. La det småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter, rør ofte, og pass på at hvitløken ikke brenner seg.
  3. 33. Hell omtrent en kvart kopp med den tykke fløten i en liten bolle. Tilsett eggeplommen og pisk sammen; sett til side. Hell resten av fløten i stekepannen. Skru opp varmen til middels høy. Når fløten begynner å koke, rør raskt med en visp. Tilsett langsomt den piskede egge- og fløteblandingen. Du vil ikke at egget skal koagulere. Fortsett å vispe til blandingen er godt blandet.
  4. 44. Tilsett 1 kopp av Parmesanosten og fortsett å røre i fløten. Hell i resten av Parmesanosten og persillen, og rør til det er jevnt. Ta umiddelbart av varmen. Server over kokt pasta.