Potet- og sellerirotpuré
En enkel oppskrift på kremet potet- og sellerirotpuré, perfekt som tilbehør til middagen. Lær hvordan du lager denne deilige retten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund kokte poteter, skrelt og delt i 1-tommers biter
- 1 pund sellerirot, skrelt og delt i 1-tommers biter
- 5 spiseskjeer usaltet smør, delt i biter
- 1/2 kopp melk
- 2 teskjeer fersk sitronsaft
- 1 teskje salt, eller etter smak
- Nykvernet pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele kombinerer du potetene og nok saltet, kaldt vann til å dekke dem med 5 cm. Kok opp vannet, og kok potetene, dekket, i 4 minutter. Tilsett selleriroten, og la grønnsakene småkoke, dekket, i 10 til 15 minutter, eller til de er veldig møre, og sil dem godt. Mens grønnsakene fortsatt er varme, press dem gjennom en food mill utstyrt med mellomdisk inn i en kjele. Tilsett smør, melk, sitronsaft, salt og pepper, og rør puréen godt. (Puréen kan lages opptil én dag i forveien og oppbevares dekket og avkjølt.) I en tykkbunnet kjele varmer du opp puréen på lav varme, og rører konstant til den er varm.