
Kremet spinatsuppe
oppskrift på en kremet spinatssuppe som er enkel å lage, perfekt for en rask og sunn forrett eller lunsj. smakfull og næringsrik.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund frossen, hakket spinat, tint
- 2 kopper vann
- 4 teskjeer kyllingbuljonggranulat
- 1/2 kopp hakket løk
- 1/4 teskje hvitløkspulver
- 1/4 kopp smør
- 1/4 kopp hvetemel
- 3 kopper halv og halv
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Legg spinat, vann, buljong, løk og hvitløkspulver i en stor kjele over middels høy varme. Kok opp, reduser deretter varmen til middels lav og la det småkoke til løken er mør.
- 2I mellomtiden smelter du smøret i en liten kjele og visper inn melet til det blir jevnt. Kok i 2 minutter. Rør sakte inn fløteblandingen; bland godt til det er glatt. Hell fløteblandingen i spinatsuppen, og la det småkoke til det tykner, ca. 10 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.