
Biff- og grønnsaksgryte
oppskrift på en smakfull og næringsrik oksegryte med friske grønnsaker, perfekt for en mettende middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund storfekjøtt i terninger til gryterett
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 løk, tynne skiver
- 1 (170 gram) boks tomatpuré
- 1 (410 gram) boks lavfett og lavsalt storfebuljong
- 1 kopp hakkede gulrøtter
- 3 poteter, i terninger
- 1 kvist fersk rosmarin
- 1 teskje tørket timian
- 1 laurbærblad
- 1/4 teskje knuste rød pepperflak
- 280 gram sjampinjong, delt i fire
- 1 (280 gram) pakke frosne erter, tint
Fremgangsmåte
- 1Fjern eventuelt fett fra kjøttet. Varm opp oljen i en stor gryte på middels høy varme. Stek kjøttet i oljen i 10 minutter, eller til det er godt brunt på alle sider. Ta kjøttet ut av gryten og sett det til side.
- 2Tilsett løk og tomatpuré i gryten og stek over middels varme i 5 minutter, eller til løken er myk, og rør ofte. Legg kjøttet tilbake i gryten sammen med storfebuljong, og bland det med løk og tomatpuré. Skru ned varmen til lav, dekk til og la det småkoke i 1 til 1 ½ time, eller til kjøttet er mørt.
- 3Tilsett gulrøtter, poteter, rosmarin, timian, laurbærblad og knuste rød pepperflak, og la det småkoke under lokk i ytterligere 45 minutter. (Merk: Det kan være nødvendig å tilsette litt vann hvis gryten virker for tykk.)
- 4Til slutt, tilsett sopp og erter, og varm opp gryten i ytterligere 10 til 15 minutter. Fjern laurbærblad og rosmarin før servering.