Hello Fresh Mobile Banner
Biff- og grønnsaksgryte

Biff- og grønnsaksgryte

oppskrift på en smakfull og næringsrik oksegryte med friske grønnsaker, perfekt for en mettende middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund storfekjøtt i terninger til gryterett
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1 løk, tynne skiver
  • 1 (170 gram) boks tomatpuré
  • 1 (410 gram) boks lavfett og lavsalt storfebuljong
  • 1 kopp hakkede gulrøtter
  • 3 poteter, i terninger
  • 1 kvist fersk rosmarin
  • 1 teskje tørket timian
  • 1 laurbærblad
  • 1/4 teskje knuste rød pepperflak
  • 280 gram sjampinjong, delt i fire
  • 1 (280 gram) pakke frosne erter, tint

Fremgangsmåte

  1. 1Fjern eventuelt fett fra kjøttet. Varm opp oljen i en stor gryte på middels høy varme. Stek kjøttet i oljen i 10 minutter, eller til det er godt brunt på alle sider. Ta kjøttet ut av gryten og sett det til side.
  2. 2Tilsett løk og tomatpuré i gryten og stek over middels varme i 5 minutter, eller til løken er myk, og rør ofte. Legg kjøttet tilbake i gryten sammen med storfebuljong, og bland det med løk og tomatpuré. Skru ned varmen til lav, dekk til og la det småkoke i 1 til 1 ½ time, eller til kjøttet er mørt.
  3. 3Tilsett gulrøtter, poteter, rosmarin, timian, laurbærblad og knuste rød pepperflak, og la det småkoke under lokk i ytterligere 45 minutter. (Merk: Det kan være nødvendig å tilsette litt vann hvis gryten virker for tykk.)
  4. 4Til slutt, tilsett sopp og erter, og varm opp gryten i ytterligere 10 til 15 minutter. Fjern laurbærblad og rosmarin før servering.