Hazelnut Gâteau Breton

Hazelnut Gâteau Breton

Lær hvordan du lager en klassisk hazelnut gâteau breton, en rik og smakfull fransk kake med hasselnøtter. Perfekt til helgen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper vaniljesukker, delt
  • 2. 1/2 kopp hasselnøtter, lett ristet og skrellet
  • 3. 6 store eggeplommer (helst økologiske)
  • 4. 1 kopp (2 staver) saltet smør, smeltet
  • 5. 2 kopper usøtet hvetemel
  • 6. 1 stor eggeplomme pisket med 2 teskjeer vann (til pensling)
  • 7. Hele jordbær med stilker eller varm jordbærsyltetøy

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 160°C. Smør og mel en 23 cm diameter springform. Bland 2 spiseskjeer vaniljesukker og hasselnøtter i en foodprocessor; kjør til nøttene er finmalt, men ikke til en klissete masse. Bland 6 eggeplommer og resten av 1 kopp pluss 2 spiseskjeer vaniljesukker i en stor bolle; visp til godt blandet og litt tykkere, ca. 2 minutter (bruk ikke elektrisk mikser). Rør inn hasselnøttblandingen. Rør gradvis inn smeltet smør. Sikt melet over røren; vend forsiktig inn til det er akkurat blandet (røren vil være tykk; unngå overblanding, da kan kaken bli seig). Hell røren i den forberedte formen; jevn ut toppen med en slikkepott (laget vil være tynn). Pensle toppen rikelig med eggeglasur. Bruk baksiden av en gaffel til å lage et dypt kryssmønster på toppen av kaken, merk tre ganger i én retning og tre ganger i motsatt retning. Stek kaken til den er dyp gylden på toppen og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 1 time. Avkjøl i formen på en rist i 15 minutter, fjern deretter kantene på formen og la kaken avkjøles helt. FORBEREDING Kan lages 1 dag i forveien. Pakk inn i folie og oppbevar i romtemperatur. Skjær kaken i vinger og server med hele jordbær eller med varm jordbærsyltetøy.
  2. 22. Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 160°C. Smør og mel en 23 cm diameter springform. Bland 2 spiseskjeer vaniljesukker og hasselnøtter i en foodprocessor; kjør til nøttene er finmalt, men ikke til en klissete masse. Bland 6 eggeplommer og resten av 1 kopp pluss 2 spiseskjeer vaniljesukker i en stor bolle; visp til godt blandet og litt tykkere, ca. 2 minutter (bruk ikke elektrisk mikser). Rør inn hasselnøttblandingen. Rør gradvis inn smeltet smør. Sikt melet over røren; vend forsiktig inn til det er akkurat blandet (røren vil være tykk; unngå overblanding, da kan kaken bli seig). Hell røren i den forberedte formen; jevn ut toppen med en slikkepott (laget vil være tynn). Pensle toppen rikelig med eggeglasur. Bruk baksiden av en gaffel til å lage et dypt kryssmønster på toppen av kaken, merk tre ganger i én retning og tre ganger i motsatt retning. Stek kaken til den er dyp gylden på toppen og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 1 time. Avkjøl i formen på en rist i 15 minutter, fjern deretter kantene på formen og la kaken avkjøles helt. FORBEREDING Kan lages 1 dag i forveien. Pakk inn i folie og oppbevar i romtemperatur.
  3. 33. Skjær kaken i vinger og server med hele jordbær eller med varm jordbærsyltetøy.