Hello Fresh Mobile Banner
Indisk klarnet smør (ghee)

Indisk klarnet smør (ghee)

lær hvordan du lager indian clarified butter (ghee) hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt til matlaging og baking. steg for steg guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 staver (ca. 225 gram) usaltet smør, kuttet i 2,5 cm biter
  • Spesialutstyr: osteklede

Fremgangsmåte

  1. 1Kok smør opp til kok i en tykk kjele på 1 til 1 1/2 liter over moderat varme. Når skummet helt dekker smøret, reduser varmen til svært lav. Fortsett å koke smøret, av og til omrørt, til en tynn skorpe begynner å dannes på overflaten og melkehvite faste stoffer faller til bunnen av kjelen, omtrent 8 minutter. Fortsett å koke smøret, pass på hele tiden og rør av og til for å forhindre at det brenner seg, til faste stoffene blir lysebrune og smøret blir dypere gyllent, gjennomsiktig og aromatisk, 16 til 18 minutter. Ta ghee av varmen og sil det gjennom en sikt kledd med et tredobbelt lag med osteklede over i et glass.