
Pan-Ristet Ribeye
Lær hvordan du lager perfekte pan-roasted rib eyes. Enkel oppskrift for saftig og smakfull biff, perfekt til helgen eller hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. To 2-tommers tykke, beinholdige ribeye-biffer på 2 pund, fransket
- 2. Kosher-salt og grovkvernet svart pepper
- 3. 10 kvister timian
- 4. 5 kvister rosmarin
- 5. 6 spiseskjeer (3/4 plate) usaltet smør, delt
- 6. 2 spiseskjeer druekjerneolje, delt
- 7. Béarnaise-saus
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Krydre biffene rikelig med salt og pepper; la dem hvile ved romtemperatur i 30 minutter. Fordel timian- og rosmarinstilker jevnt i bunnen av en stekeform; legg 4 ss smør i små klatter over. Smelt 1 ss smør sammen med 1 ss olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Skru ned varmen til middels og legg i en biff. Stek til den er stekt og gyllenbrun på alle sider (inkludert kantene), 2-3 minutter per side. Overfør biffen til den forberedte stekeformen. Hell ut oljen og tørk pannen med papirhåndklær. Gjenta med resten av 1 ss smør, 1 ss olje og den andre biffen. Stek biffene i ovnen, snu dem halvveis i steketiden og pensle ofte med urtesmør i pannen, til en hurtigtermometer som settes inn i biffen viser 52°C (125°F) for medium-rare, ca. 20 minutter, eller til ønsket stekegrad. Overfør biffene til et skjærebrett. Drypp 1 ss urtesmør fra stekeformen over hver biff og la dem hvile i 10 minutter. Skjær mot fibrene og fordel på tallerkener. Ikke glem å legge ut bena for de som liker å gnage på dem. Server med Béarnaisesaus.
- 22. Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Krydre biffene rikelig med salt og pepper; la dem hvile ved romtemperatur i 30 minutter. Fordel timian- og rosmarinstilker jevnt i bunnen av en stekeform; legg 4 ss smør i små klatter over.
- 33. Smelt 1 ss smør sammen med 1 ss olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Skru ned varmen til middels og legg i en biff. Stek til den er stekt og gyllenbrun på alle sider (inkludert kantene), 2-3 minutter per side. Overfør biffen til den forberedte stekeformen. Hell ut oljen og tørk pannen med papirhåndklær. Gjenta med resten av 1 ss smør, 1 ss olje og den andre biffen.
- 44. Stek biffene i ovnen, snu dem halvveis i steketiden og pensle ofte med urtesmør i pannen, til en hurtigtermometer som settes inn i biffen viser 52°C (125°F) for medium-rare, ca. 20 minutter, eller til ønsket stekegrad.
- 55. Overfør biffene til et skjærebrett. Drypp 1 ss urtesmør fra stekeformen over hver biff og la dem hvile i 10 minutter. Skjær mot fibrene og fordel på tallerkener. Ikke glem å legge ut bena for de som liker å gnage på dem. Server med Béarnaisesaus.