Pan-Ristet Ribeye

Pan-Ristet Ribeye

Lær hvordan du lager perfekte pan-roasted rib eyes. Enkel oppskrift for saftig og smakfull biff, perfekt til helgen eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. To 2-tommers tykke, beinholdige ribeye-biffer på 2 pund, fransket
  • 2. Kosher-salt og grovkvernet svart pepper
  • 3. 10 kvister timian
  • 4. 5 kvister rosmarin
  • 5. 6 spiseskjeer (3/4 plate) usaltet smør, delt
  • 6. 2 spiseskjeer druekjerneolje, delt
  • 7. Béarnaise-saus

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Krydre biffene rikelig med salt og pepper; la dem hvile ved romtemperatur i 30 minutter. Fordel timian- og rosmarinstilker jevnt i bunnen av en stekeform; legg 4 ss smør i små klatter over. Smelt 1 ss smør sammen med 1 ss olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Skru ned varmen til middels og legg i en biff. Stek til den er stekt og gyllenbrun på alle sider (inkludert kantene), 2-3 minutter per side. Overfør biffen til den forberedte stekeformen. Hell ut oljen og tørk pannen med papirhåndklær. Gjenta med resten av 1 ss smør, 1 ss olje og den andre biffen. Stek biffene i ovnen, snu dem halvveis i steketiden og pensle ofte med urtesmør i pannen, til en hurtigtermometer som settes inn i biffen viser 52°C (125°F) for medium-rare, ca. 20 minutter, eller til ønsket stekegrad. Overfør biffene til et skjærebrett. Drypp 1 ss urtesmør fra stekeformen over hver biff og la dem hvile i 10 minutter. Skjær mot fibrene og fordel på tallerkener. Ikke glem å legge ut bena for de som liker å gnage på dem. Server med Béarnaisesaus.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Krydre biffene rikelig med salt og pepper; la dem hvile ved romtemperatur i 30 minutter. Fordel timian- og rosmarinstilker jevnt i bunnen av en stekeform; legg 4 ss smør i små klatter over.
  3. 33. Smelt 1 ss smør sammen med 1 ss olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Skru ned varmen til middels og legg i en biff. Stek til den er stekt og gyllenbrun på alle sider (inkludert kantene), 2-3 minutter per side. Overfør biffen til den forberedte stekeformen. Hell ut oljen og tørk pannen med papirhåndklær. Gjenta med resten av 1 ss smør, 1 ss olje og den andre biffen.
  4. 44. Stek biffene i ovnen, snu dem halvveis i steketiden og pensle ofte med urtesmør i pannen, til en hurtigtermometer som settes inn i biffen viser 52°C (125°F) for medium-rare, ca. 20 minutter, eller til ønsket stekegrad.
  5. 55. Overfør biffene til et skjærebrett. Drypp 1 ss urtesmør fra stekeformen over hver biff og la dem hvile i 10 minutter. Skjær mot fibrene og fordel på tallerkener. Ikke glem å legge ut bena for de som liker å gnage på dem. Server med Béarnaisesaus.