
Aspargesskive
Lær å lage en smakfull aspargesquiche med kremet fyll og sprø bunn. Enkel oppskrift for en elegant og sunn rett, perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Sesong: vår
Ingredienser
- 1. 1 pund fersk asparges, trimmet og skåret i 1/2 tommers biter
- 2. 10 skiver bacon
- 3. 2 (8 tommer) ustekte paibunner
- 4. 1 eggehvite, lett pisket
- 5. 4 egg
- 6. 1 1/2 kopper halvhavskrem
- 7. 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 8. salt og pepper etter smak
- 9. 2 kopper revet sveitserost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Legg asparges i en damper over 2,5 cm kokende vann, og dekk til. Kok til de er møre, men fortsatt faste, ca. 2 til 6 minutter. Sil av og avkjøl.
- 22. Legg bacon i en stor, dyp stekepanne. Stek over middels høy varme til jevnt brunt. Sil av fett, smuldre og sett til side.
- 33. Pensle paibunnene med sammenvispet eggehvite. Strø smuldret bacon og hakket asparges i paibunnene.
- 44. I en bolle, visp sammen egg, fløte, muskatnøtt, salt og pepper. Strø sveitserost over bacon og asparges. Hell eggeblandingen over osten.
- 55. Stek uten lokk i den forvarmede ovnen til fyllet er fast, ca. 35 til 40 minutter. La avkjøle til romtemperatur før servering.