Aspargesskive

Aspargesskive

Lær å lage en smakfull aspargesquiche med kremet fyll og sprø bunn. Enkel oppskrift for en elegant og sunn rett, perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Sesong: vår

Ingredienser

  • 1. 1 pund fersk asparges, trimmet og skåret i 1/2 tommers biter
  • 2. 10 skiver bacon
  • 3. 2 (8 tommer) ustekte paibunner
  • 4. 1 eggehvite, lett pisket
  • 5. 4 egg
  • 6. 1 1/2 kopper halvhavskrem
  • 7. 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 8. salt og pepper etter smak
  • 9. 2 kopper revet sveitserost

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Legg asparges i en damper over 2,5 cm kokende vann, og dekk til. Kok til de er møre, men fortsatt faste, ca. 2 til 6 minutter. Sil av og avkjøl.
  2. 22. Legg bacon i en stor, dyp stekepanne. Stek over middels høy varme til jevnt brunt. Sil av fett, smuldre og sett til side.
  3. 33. Pensle paibunnene med sammenvispet eggehvite. Strø smuldret bacon og hakket asparges i paibunnene.
  4. 44. I en bolle, visp sammen egg, fløte, muskatnøtt, salt og pepper. Strø sveitserost over bacon og asparges. Hell eggeblandingen over osten.
  5. 55. Stek uten lokk i den forvarmede ovnen til fyllet er fast, ca. 35 til 40 minutter. La avkjøle til romtemperatur før servering.