Hello Fresh Mobile Banner
Aspargesskive

Aspargesskive

Lær å lage en smakfull aspargesquiche med kremet fyll og sprø bunn. Enkel oppskrift for en elegant og sunn rett, perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Sesong: vår

Ingredienser

  • 1 pund fersk asparges, trimmet og skåret i 1/2 tommers biter
  • 10 skiver bacon
  • 2 (8 tommer) ustekte paibunner
  • 1 eggehvite, lett pisket
  • 4 egg
  • 1 1/2 kopper halvhavskrem
  • 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • salt og pepper etter smak
  • 2 kopper revet sveitserost

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Legg asparges i en damper over 2,5 cm kokende vann, og dekk til. Kok til de er møre, men fortsatt faste, ca. 2 til 6 minutter. Sil av og avkjøl.
  2. 2Legg bacon i en stor, dyp stekepanne. Stek over middels høy varme til jevnt brunt. Sil av fett, smuldre og sett til side.
  3. 3Pensle paibunnene med sammenvispet eggehvite. Strø smuldret bacon og hakket asparges i paibunnene.
  4. 4I en bolle, visp sammen egg, fløte, muskatnøtt, salt og pepper. Strø sveitserost over bacon og asparges. Hell eggeblandingen over osten.
  5. 5Stek uten lokk i den forvarmede ovnen til fyllet er fast, ca. 35 til 40 minutter. La avkjøle til romtemperatur før servering.