
Kjeks med smør før leggetid
oppskrift på deilige små smørkjeks perfekt for å avslutte dagen. en enkel og rask oppskrift for myke, smøraktige kjeks som kan nytes når som helst.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1/4 teskje salt
- 1 1/2 staver (3/4 kopp) usaltet smør, myknet
- 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer granulert sukker
- 2 teskjeer kremfløte
- 3 spiseskjeer turbinadosukker, for eksempel Sukker i Rå
- Spesialutstyr: bakepapir
Fremgangsmåte
- 1Bland mel og salt i en bolle. Pisk smør og granulert sukker med en elektrisk mikser på middels høy hastighet i en stor bolle til det er lyst og luftig. Senk hastigheten til lav, og tilsett melet i tre omganger, bland godt mellom hver gang, og fortsett å blande til røren akkurat samler seg i klumper. Samle klumpene til en deig, og trykk deigen med lett melete hender til en jevn logg på ca. 3 cm tykkelse på en veldig lett melet arbeidsflate. La deigen hvile, innpakket i plastfolie, i minst 1 time. Sett ovnsristene i øvre og nedre del av ovnen, og forvarm ovnen til 175°C. Legg to store bakeplater med bakepapir. Skjær den kalde loggen i tynne skiver på ca. 0,6 cm, og legg skivene med ca. 1,3 cm mellomrom på bakeplatene. Pensle toppen av kjeksene lett med krem, og dryss rikelig med turbinado-sukker over. Stek kjeksene, og bytt plass på bakeplatene halvveis i steketiden, til kantene er lyse gyldne, i totalt 12–15 minutter. Avkjøl på rist.
- 2Bland mel og salt i en bolle.
- 3Pisk smør og granulert sukker med en elektrisk mikser på middels høy hastighet i en stor bolle til det er lyst og luftig. Senk hastigheten til lav, og tilsett melet i tre omganger, bland godt mellom hver gang, og fortsett å blande til røren akkurat samler seg i klumper. Samle klumpene til en deig, og trykk deigen med lett melete hender til en jevn logg på ca. 3 cm tykkelse på en veldig lett melet arbeidsflate. La deigen hvile, innpakket i plastfolie, i minst 1 time.
- 4Sett ovnsristene i øvre og nedre del av ovnen, og forvarm ovnen til 175°C. Legg to store bakeplater med bakepapir.
- 5Skjær den kalde loggen i tynne skiver på ca. 0,6 cm, og legg skivene med ca. 1,3 cm mellomrom på bakeplatene. Pensle toppen av kjeksene lett med krem, og dryss rikelig med turbinado-sukker over.
- 6Stek kjeksene, og bytt plass på bakeplatene halvveis i steketiden, til kantene er lyse gyldne, i totalt 12–15 minutter. Avkjøl på rist.