
Brased reker og kremet endiv
oppskrift på braised shrimp med kremet endive. perfekt for en elegant forrett eller lett hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 lb belgiske endiv (4 eller 5)
- 1 teskje sukker
- 3/4 teskje salt
- 1 1/2 spiseskje fersk sitronsaft
- 2 spiseskje usaltet smør
- 10 oz store (21 til 25 per lb) reker i skall, skrellet og renset
- 1/4 kopp kremfløte
- Pynt: hakkede friske urter
Fremgangsmåte
- 1Trim endivene og del dem i fire deler på langs. Fjern og kast kjernene, og skjær deretter endivene diagonalt i 1/2-tommers brede strimler. Vend dem i en bolle med sukker, 1/2 teskje salt og 1 spiseskje sitronsaft. Smelt smør i en 25 cm non-stick panne over moderat lav varme, og tilsett endivene, og vend dem slik at de dekkes av smøret. Kok, dekket, og rør av og til, til endivene er møre, ca. 10–12 minutter. Mens endivene koker, vend rekene i en bolle med resten av saltet og sitronsaften. Når endivene er møre, øk varmen til middels og kok uten lokk, og rør av og til, til væsken har fordampet, ca. 2 minutter. Rør inn fløten og la det småkoke i 1 minutt. Fordel rekene over endivene og kok, dekket, på lav varme, uten å røre, til rekene er gjennomkokte, 3–5 minutter.


