Porterhouse-biffer med ruccola og parmesanost
Lær hvordan du lager saftige porterhouse steaks servert med frisk ruccola og smakfull parmesanost. En enkel og smakfull oppskrift for kjøttelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 3 stk. porterhouse-biffer, 2 til 2 1/2 tommer tykke (hver ca. 1,4 kg)
- 2. Olivenolje
- 3. 150 gram ruccola (ca. 5 kopper godt pakket)
- 4. 1 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Forbered grillen (middels-høy varme). Gni inn biffene med olje og strø lett over salt og pepper. Grill til biffene er brune og sprø, og et steketermometer som settes inn i den tykkeste delen viser 120°F til 125°F for medium-rare, og snu dem hver femte minutt, totalt omtrent 25 minutter. Bruk tang til å flytte biffene over på skjærebrettet; la dem hvile i 10 minutter. Hakk grovt nok arugula til å måle 2 kopper og sett til side. Anrett resten av arugulaen på et fat og strø over olje, salt og pepper. Skjær kjøttet bort fra bena. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg dem oppå arugulaen. Strø over den reserverte hakkede arugulaen og osteskavene.
- 22. Forbered grillen (middels-høy varme). Gni inn biffene med olje og strø lett over salt og pepper. Grill til biffene er brune og sprø, og et steketermometer som settes inn i den tykkeste delen viser 120°F til 125°F for medium-rare, og snu dem hver femte minutt, totalt omtrent 25 minutter. Bruk tang til å flytte biffene over på skjærebrettet; la dem hvile i 10 minutter.
- 33. Hakk grovt nok arugula til å måle 2 kopper og sett til side. Anrett resten av arugulaen på et fat og strø over olje, salt og pepper. Skjær kjøttet bort fra bena. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg dem oppå arugulaen. Strø over den reserverte hakkede arugulaen og osteskavene.