Brownies med salt karamellsaus
Lær hvordan du lager deilige brownies med salt karamellsaus. Perfekt som dessert eller søtt lite måltid. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- Smørefritt vegetabilsk spray
- 1 spiseskje naturlig usøtet kakaopulver, pluss litt til å drysse i formen
- 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, kuttet i 1/2" biter
- 85 gram usøtet sjokolade, hakket
- 57 gram bittersøt sjokolade, hakket
- 2/3 kopp hvetemel
- 1 spiseskje instant espressopulver
- 1/4 teskje kosher salt
- 2 store egg
- 1 kopp sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/3 kopp bittersøte sjokoladebiter
- 1/2 kopp sukker
- 2 spiseskjeer kremfløte
- 2 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i 1/2" biter
- Grå havsalt eller flaksea salt (som Maldon; til servering)
Fremgangsmåte
- 1For brownies: Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 20x20 cm bakeform med non-stick spray. Dryss med kakaopulver og rist av overflødig. Plasser smør, usøtet sjokolade og bittersøt sjokolade i en middels mikrobølgeovnsikker bolle. Varm i mikrobølgeovn i 15-sekunders intervaller, rør av og til, til det er smeltet. La det avkjøle litt. I mellomtiden, visp mel, espressopulver, kosher-salt og 1 spiseskje kakaopulver i en annen middels bolle; sett til side. Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet, pisk egg og sukker i en stor bolle til det er lyst og tykt, ca. 2 minutter; rør inn vanilje. Vend inn den varme sjokoladeblandingen, deretter de tørre ingrediensene, bare til de er blandet. Vend inn sjokoladeknapper. Skrap røren over i den forberedte formen og jevn ut toppen. Stek brownies til en tannpirker satt inn i midten kommer ut med noen fuktige smuler, 20-25 minutter. Overfør formen til en avkjølingsrist; la brownies avkjøle i formen. Skjær i 16 firkanter.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 20x20 cm bakeform med non-stick spray. Dryss med kakaopulver og rist av overflødig. Plasser smør, usøtet sjokolade og bittersøt sjokolade i en middels mikrobølgeovnsikker bolle. Varm i mikrobølgeovn i 15-sekunders intervaller, rør av og til, til det er smeltet. La det avkjøle litt.
- 3I mellomtiden, visp mel, espressopulver, kosher-salt og 1 spiseskje kakaopulver i en annen middels bolle; sett til side.
- 4Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet, pisk egg og sukker i en stor bolle til det er lyst og tykt, ca. 2 minutter; rør inn vanilje. Vend inn den varme sjokoladeblandingen, deretter de tørre ingrediensene, bare til de er blandet. Vend inn sjokoladeknapper. Skrap røren over i den forberedte formen og jevn ut toppen.
- 5Stek brownies til en tannpirker satt inn i midten kommer ut med noen fuktige smuler, 20-25 minutter. Overfør formen til en avkjølingsrist; la brownies avkjøle i formen. Skjær i 16 firkanter.
- 6For karamellsaus og montering: Kok opp sukker og 2 spiseskjeer vann i en liten kjele over middels varme, rør til sukkeret er oppløst. Øk varmen til middels høy og kok uten å røre, av og til sirkulere kjelen og børst sidene med en våt pensel, til sukkeret har fått en dyp ravfarge, 5-8 minutter. Ta karamellen av varmen. Tilsett fløte og smør (blandingen vil koke kraftig) og visp for å blande. La det avkjøle litt i kjelen. Hell karamellsausen over brownies og dryss med havsalt.
- 7**Forberedelse:** Brownies kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i romtemperatur. Karamellsaus kan lages 1 uke i forveien. La den avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp før bruk.
- 8Kok opp sukker og 2 spiseskjeer vann i en liten kjele over middels varme, rør til sukkeret er oppløst. Øk varmen til middels høy og kok uten å røre, av og til sirkulere kjelen og børst sidene med en våt pensel, til sukkeret har fått en dyp ravfarge, 5-8 minutter. Ta karamellen av varmen.
- 9Tilsett fløte og smør (blandingen vil koke kraftig) og visp for å blande. La det avkjøle litt i kjelen.
- 10Hell karamellsausen over brownies og dryss med havsalt.
- 11Forberedelse: Brownies kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i romtemperatur. Karamellsaus kan lages 1 uke i forveien. La den avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp før bruk.