Brownies med salt karamellsaus

Brownies med salt karamellsaus

Lær hvordan du lager deilige brownies med salt karamellsaus. Perfekt som dessert eller søtt lite måltid. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • Smørefritt vegetabilsk spray
  • 1 spiseskje naturlig usøtet kakaopulver, pluss litt til å drysse i formen
  • 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, kuttet i 1/2" biter
  • 85 gram usøtet sjokolade, hakket
  • 57 gram bittersøt sjokolade, hakket
  • 2/3 kopp hvetemel
  • 1 spiseskje instant espressopulver
  • 1/4 teskje kosher salt
  • 2 store egg
  • 1 kopp sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/3 kopp bittersøte sjokoladebiter
  • 1/2 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer kremfløte
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i 1/2" biter
  • Grå havsalt eller flaksea salt (som Maldon; til servering)

Fremgangsmåte

  1. 1For brownies: Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 20x20 cm bakeform med non-stick spray. Dryss med kakaopulver og rist av overflødig. Plasser smør, usøtet sjokolade og bittersøt sjokolade i en middels mikrobølgeovnsikker bolle. Varm i mikrobølgeovn i 15-sekunders intervaller, rør av og til, til det er smeltet. La det avkjøle litt. I mellomtiden, visp mel, espressopulver, kosher-salt og 1 spiseskje kakaopulver i en annen middels bolle; sett til side. Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet, pisk egg og sukker i en stor bolle til det er lyst og tykt, ca. 2 minutter; rør inn vanilje. Vend inn den varme sjokoladeblandingen, deretter de tørre ingrediensene, bare til de er blandet. Vend inn sjokoladeknapper. Skrap røren over i den forberedte formen og jevn ut toppen. Stek brownies til en tannpirker satt inn i midten kommer ut med noen fuktige smuler, 20-25 minutter. Overfør formen til en avkjølingsrist; la brownies avkjøle i formen. Skjær i 16 firkanter.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 20x20 cm bakeform med non-stick spray. Dryss med kakaopulver og rist av overflødig. Plasser smør, usøtet sjokolade og bittersøt sjokolade i en middels mikrobølgeovnsikker bolle. Varm i mikrobølgeovn i 15-sekunders intervaller, rør av og til, til det er smeltet. La det avkjøle litt.
  3. 3I mellomtiden, visp mel, espressopulver, kosher-salt og 1 spiseskje kakaopulver i en annen middels bolle; sett til side.
  4. 4Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet, pisk egg og sukker i en stor bolle til det er lyst og tykt, ca. 2 minutter; rør inn vanilje. Vend inn den varme sjokoladeblandingen, deretter de tørre ingrediensene, bare til de er blandet. Vend inn sjokoladeknapper. Skrap røren over i den forberedte formen og jevn ut toppen.
  5. 5Stek brownies til en tannpirker satt inn i midten kommer ut med noen fuktige smuler, 20-25 minutter. Overfør formen til en avkjølingsrist; la brownies avkjøle i formen. Skjær i 16 firkanter.
  6. 6For karamellsaus og montering: Kok opp sukker og 2 spiseskjeer vann i en liten kjele over middels varme, rør til sukkeret er oppløst. Øk varmen til middels høy og kok uten å røre, av og til sirkulere kjelen og børst sidene med en våt pensel, til sukkeret har fått en dyp ravfarge, 5-8 minutter. Ta karamellen av varmen. Tilsett fløte og smør (blandingen vil koke kraftig) og visp for å blande. La det avkjøle litt i kjelen. Hell karamellsausen over brownies og dryss med havsalt.
  7. 7**Forberedelse:** Brownies kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i romtemperatur. Karamellsaus kan lages 1 uke i forveien. La den avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp før bruk.
  8. 8Kok opp sukker og 2 spiseskjeer vann i en liten kjele over middels varme, rør til sukkeret er oppløst. Øk varmen til middels høy og kok uten å røre, av og til sirkulere kjelen og børst sidene med en våt pensel, til sukkeret har fått en dyp ravfarge, 5-8 minutter. Ta karamellen av varmen.
  9. 9Tilsett fløte og smør (blandingen vil koke kraftig) og visp for å blande. La det avkjøle litt i kjelen.
  10. 10Hell karamellsausen over brownies og dryss med havsalt.
  11. 11Forberedelse: Brownies kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i romtemperatur. Karamellsaus kan lages 1 uke i forveien. La den avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp før bruk.