En helt perfekt stekt kalkun

En helt perfekt stekt kalkun

Lær hvordan du lager en perfekt og saftig kalkun med vår enkle oppskrift. Ideell til høytider og store middager for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (18 pounds) hel kalkun
  • 2. 1/2 kopp usaltet smør, myknet
  • 3. salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 4. 1 1/2 kvart kalkunbuljong
  • 5. 8 kopper ferdiglaget stuffing

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 165 grader C (325 grader F). Sett risten i den laveste posisjonen i ovnen.
  2. 22. Fjern kalkunhalsen og innmatene, skyll kalkunen, og tørk den forsiktig med papirhåndklær. Plasser kalkunen, med brystet opp, på en rist i stekepannen. Fyll løst i kroppshulen med stuffing. Gni skinnet inn med det myknete smøret, og krydre med salt og pepper. Plasser en aluminiumsfolie-telt over kalkunen.
  3. 33. Sett kalkunen i ovnen, og hell 2 kopper kalkunbuljong i bunnen av stekepannen. Pensle kalkunen med jevne mellomrom, hver 30. minutt, med saftene i bunnen av pannen. Når stekefettet fordamper, tilsett mer buljong for å holde det fuktig, ca. 1 til 2 kopper om gangen. Fjern aluminiumsfolien etter 2 ½ time. Stek til en kjøtttermometer som er satt inn i den kjøttfulle delen av låret, viser 180 grader F (80 grader C), ca. 4 timer.
  4. 44. Overfør kalkunen til et stort serveringsfat, og la den hvile i minst 20 til 30 minutter før den skjæres opp.