
En helt perfekt stekt kalkun
Lær hvordan du lager en perfekt og saftig kalkun med vår enkle oppskrift. Ideell til høytider og store middager for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 1. 1 (18 pounds) hel kalkun
- 2. 1/2 kopp usaltet smør, myknet
- 3. salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 4. 1 1/2 kvart kalkunbuljong
- 5. 8 kopper ferdiglaget stuffing
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 165 grader C (325 grader F). Sett risten i den laveste posisjonen i ovnen.
- 22. Fjern kalkunhalsen og innmatene, skyll kalkunen, og tørk den forsiktig med papirhåndklær. Plasser kalkunen, med brystet opp, på en rist i stekepannen. Fyll løst i kroppshulen med stuffing. Gni skinnet inn med det myknete smøret, og krydre med salt og pepper. Plasser en aluminiumsfolie-telt over kalkunen.
- 33. Sett kalkunen i ovnen, og hell 2 kopper kalkunbuljong i bunnen av stekepannen. Pensle kalkunen med jevne mellomrom, hver 30. minutt, med saftene i bunnen av pannen. Når stekefettet fordamper, tilsett mer buljong for å holde det fuktig, ca. 1 til 2 kopper om gangen. Fjern aluminiumsfolien etter 2 ½ time. Stek til en kjøtttermometer som er satt inn i den kjøttfulle delen av låret, viser 180 grader F (80 grader C), ca. 4 timer.
- 44. Overfør kalkunen til et stort serveringsfat, og la den hvile i minst 20 til 30 minutter før den skjæres opp.