Loin av svin med fiken, granateple og chipotle
oppskrift på svinefilet med en smakfull kombinasjon av fiken, granateple og chipotle, perfekt for en spennende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss chipotle i adobo (inkludert litt væske)
- 2. 1/4 kopp appelsinjuice
- 3. 2 ss granatepalmolje
- 4. 1/2 ts ristet spisskummenfrø
- 5. 2 ss brunt sukker
- 6. 1 ss finhakket hvitløk
- 7. En klype kanel
- 8. 1/4 ts kosher salt
- 9. 1/2 ts hvit pepper
- 10. 1 ts appelsinskall
- 11. 1 ts balsamicoeddik
- 12. 1 benfri svinefilet, ca. 1,4 kg (innpakket og bundet med litt fett igjen på)
- 13. 2 hvitløksfedd, i skiver
- 14. Friske timianstilker, pluss ekstra til pynt
- 15. Kosher salt
- 16. Sort pepper
- 17. Malt spisskummen
- 18. 1 ss usaltet smør
- 19. 1 ss olivenolje
- 20. Opptil 1 kopp tørr hvitvin
- 21. 1 løk, tynnsnittet
- 22. 1/2 kopp hakkede, tørkede missionfiken
- 23. 1 appelsin, delt i segmenter
- 24. 1 ts finhakket frisk timian
- 25. Vannkresse, til pynt
- 26. Appelsinskallkrøller, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. For å lage sausen: Bland chipotle-chili og appelsinjuice i en mini-foodprocessor til det er puré. Tilsett de neste 9 marinadeingrediensene, og pulser til de er godt blandet.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 33. Lag små snitt i steken, skjær med kornretningen, og sett inn hvitløkskiver og et likt antall timiankvister. Gni steken godt inn med salt, pepper og malt spisskummen.
- 44. I en nederlandsk ovn eller en tykkbunnet stekepanne, varm opp smør og olivenolje. Når det begynner å syde, legg steken i pannen og brun den på alle sider (ca. 8 minutter). Tilsett 1/2 kopp vin og løk i pannen, og sett den i ovnen. Etter 20 minutter, begynn å pensle steken med sausen. Fortsett å pensle til kjøttet har en indre temperatur på 65 grader Celsius (150 grader Fahrenheit), totalt ca. 1 time.
- 55. Overfør steken til et skjærebrett, dekk med aluminiumsfolie, og la den hvile i minst 10 minutter før du skjærer i den.
- 66. I mellomtiden, skje av overflødig fett fra pannen, og deglaser med 1/4 kopp vin; når det begynner å koke, tilsett hakkede fiken, appelsinbiter og 1 teskje fersk, finhakket timian. La det småkoke forsiktig i ca. 10 minutter, til fiken er myke. Ta av varmen og kjør til en glatt puré med en stavmikser. Det skal være noen biter igjen i marmeladen.
- 77. Til servering: Fjern hyssingen og skjær svinekjøttet i skiver ca. 1,5 cm tykke. Legg en generøs skje med marmelade på hver skive, og pynt med timiankvister, eller for en buffé, presenter hele steken på en seng av vannløk (eller ruccola) og appelsinskall-kurler. Tilsett marmeladen på hver porsjon når du skjærer.
- 88. Kokkens tips: Det er veldig viktig at det er et tynt lag med fett på steken, og at det er helt naturlig – ikke vann- og nitratbehandlet "oppblåst" kjøtt.