Kamskjell med "smeltede" purre og estragon-kapersmør
oppskrift på scallops servert med smeltet purre og tarragon-kaper smør. enkel og smakfull forrett perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 1 ss kapers, avrent og tørket
- 2 ½ kopper tørr hvitvin
- 7 hele pepperkorn
- 3 sjalottløk, tynne skiver
- 2 friske timianstilker
- 1 laurbærblad
- ¼ kopp pisket krem
- 10 ss smør (1 ¼ stikker), i biter
- 5 purre, hakket (bare den hvite og lysegrønne delen; ca. 4 kopper)
- ¾ kopp vann
- ¹/₃ kopp hakkede friske gressløk, presset
- 450 g sjøscallops
- 1 ss hakket frisk estragon
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje olje i en tung liten stekepanne over middels varme. Tilsett kapers; stek til de er sprø, ca. 1 minutt. Bruk en hullsleiv og overfør dem til tørkepapir for å renne av. Kok opp vin og de neste 4 ingrediensene i en liten kjele over middels varme til væsken er redusert til 3 spiseskjeer, ca. 15 minutter. Tilsett fløte; kok opp til væsken er redusert til halvparten, ca. 2 minutter. (Kapere og saus kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur.) Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett purre og 3/4 kopp vann. La det småkoke til purre er møre og nesten alt vann har fordampet, ca. 4 minutter. Bland inn gressløk. Krydre med salt og pepper. Overfør purreblandingen til et serveringsfat. Dekk med aluminiumsfolie. Krydre scallopene med salt og pepper. Smelt 2 spiseskjeer smør og 1 spiseskje olje i en annen stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett scallopene; stek til de er kokte, ca. 2 minutter på hver side. Legg dem oppå purreblandingen. Dekk med aluminiumsfolie. Varm opp sausen igjen over middels varme. Gradvis tilsett 6 spiseskjeer smør, og visp til den er glatt, ca. 1 minutt (ikke la den koke). Sil sausen over i en liten bolle. Rør inn kapers og estragon. Krydre med salt og pepper. Fordel sausen over scallopene.