Sjøstjerne
oppskrift på star fish, en spennende rett som passer til helår. enkel å lage med få ingredienser. perfekt for deg som liker sjømat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/4 kopper avfettet kyllingkraft
- 1 1/2 kopper vann
- 6 kvister fersk koriander
- 1 teskje finhakket ingefær
- 2 fedd hvitløk, skrelt og knust
- 3 svarte pepperkorn og 1/2 teskje salt
- 1 skive lime
- 450 gram torsk, skåret i 5 cm store biter
- 1 spiseskje hver av olivenolje, finhakket ingefær og finhakket hvitløk
- 5 kopper avfettet kyllingkraft
- Salt og pepper, etter smak
- 225 gram angel-hår pasta, kokt
- 2 modne mellomstore tomater, frøet og delt i 8 biter hver
- 1 hode brokkoli (ca. 700 gram), delt i små buketter og blansjert
- 4 vårløk (med 3 cm av det grønne igjen), skåret på skrå til pynt
- 4 tynne skiver lime
- 2 spiseskjeer hakket flatbladpersille eller basilikum, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Bring all fish broth-ingredienser unntatt torsk til kokepunkt i en stor stekepanne; skru ned varmen og la det småkoke. Tilsett torsk; la det småkoke i 7–8 minutter eller til fisken er gjennomkokt. Forsiktig løft torskestykkene opp på en tallerken med en hullsleiv; sett til side.
- 2Forbered serveringsbrøden: Ha olivenolje i en tykk kjele over lav varme. Tilsett ingefær og hvitløk; la det koke over middels-lav varme i 3 minutter. Tilsett buljongen og la det koke, delvis dekket, i 10 minutter. Krydre med salt og pepper. La det trekke under lokk i ytterligere 15 minutter. Sil buljongen over i en annen kjele; sett til side. Varm opp før servering.
- 3Anrett torsk, pasta, tomater og brokkoli i en spiralformasjon i hver av fire store boller. Topp hver med 1 1/4 kopp varm serveringsbuljong. Strø over finhakkede vårløk. Plasser en limebåt i midten av hver bolle og pynt med persille eller basilikum. Server umiddelbart.