Hello Fresh Mobile Banner
Blåbærkakemiks

Blåbærkakemiks

Lær hvordan du lager en deilig blåbær cobbler med denne enkle oppskriften. Perfekt sommerdessert for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 2. 1/2 kopp sukker
  • 3. 6 kopper utvalgte blåbær
  • 4. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 5. 1 1/2 kopp hvetemel
  • 6. 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
  • 7. 1 1/2 teskjeer dobbelvirkende bakepulver
  • 8. 3/4 teskje salt
  • 9. 1 teskje kanel
  • 10. 1 stang (1/2 kopp) kald usaltet smør, skåret i biter
  • 11. vaniljeis eller pisket krem som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor bolle rører du sammen maisstivelsen, siktet, og det granulære sukkeret, og tilsetter blåbærene og sitronsaften. Vend blandingen forsiktig til den er godt blandet, og hell den over i en smurt 25 cm (6-kopps) dyp paiform. I en bolle blander du godt melet, det brune sukkeret, som er siktet, bakepulveret, saltet og kanelen, tilsetter smøret, og blander til blandingen ligner grovt mel. Tilsett 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer kokende vann, og rør til deigen akkurat samler seg. Klekk 1/4 kopp deig over blåbærblandingen i klatter. Stek cobbleren på et bakepapirkledd stekebrett midt i en forvarmet ovn på 200°C i 30 til 40 minutter, eller til toppen er gyllen og gjennomstekt. Server cobbleren varm med iskremen.