
Eplefrokostbrød
Prøv vårt deilige eplefrokostbrød, perfekt for en sunn start på dagen. Enkelt oppskrift med friske epler, egner seg for helår. Perfekt for frokost!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp smør
- 2. 1 kopp sukker
- 3. 2 egg
- 4. 2 kopper hvetemel
- 5. 1 teskje natron
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 1 teskje malt kanel
- 8. 1/2 teskje malt nellik
- 9. 2 epler - skrellet, kjernet og hakket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 8x4 tommers brødform lett.
- 22. I en bolle, bland smør og sukker til det er glatt og kremaktig. Pisk inn eggene.
- 33. I en separat bolle, sikt sammen mel, natron, salt, kanel og nellik. Bland det inn i smørblandingen til det er fuktig. Vend inn eplene. Overfør til den forberedte brødformen.
- 44. Stek i 1 time i den forvarmede ovnen, til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La kaken avkjøle i formen i 15 minutter før den tas ut og avkjøles helt på en rist.