
Butternut- og acornkålsuppe
Lag en deilig og varmende gresskarsuppe med butternut og acorn. Perfekt for høstmeditasjon, enkel å lage og full av smag. Oppdag oppskriften nå!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1 liten squash, delt i to og fjernet frø
- 1 liten kastanjesquash, delt i to og fjernet frø
- 3 spiseskjeer smør
- 1/4 kopp hakket søt løk
- 1 liter kyllingbuljong
- 1/3 kopp pakket brunt sukker
- 1 (8 ounces) kremost, myknet
- 1/2 teskje malt svart pepper
- malt kanel etter smak (valgfritt)
- fersk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Legg gresskarhalvdelene med snittflaten ned i en ildfast form. Stek i 45 minutter, eller til de er møre. Ta ut av ovnen, og la det avkjøle litt. Skrap ut innmaten fra skallet. Kast skallet.
- 2Smelt smøret i en stekepanne over middels varme, og sautér løken til den er myk.
- 3I en blender eller foodprocessor, kjør gresskarinnmaten, løken, buljongen, brunt sukker, kremost, pepper og kanel til en jevn puré. Dette kan gjøres i flere omganger.
- 4Hell suppen over i en kjele og varm opp på middels varme, og kok opp under omrøring av og til, til den er gjennomvarm. Pynt med persille, og server varm.