Collard Greens og Kålpesto

Collard Greens og Kålpesto

Lær hvordan du lager en deilig pesto med collard greens og kale. Perfekt som pålegg, dip eller tilbehør. En enkel og sunn oppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 liten bunt collard greens, stilker fjernet
  • 2. 1 liten bunt Tuscankål, stilker fjernet
  • 3. Kosher-salt
  • 4. 3 hvitløksfedd, hakket
  • 5. 45 gram revet Parmesan (ca. 1/2 kopp)
  • 6. 1 kopp olivenolje
  • 7. 1/2 kopp usaltet, ristet peanøtter
  • 8. 1 ss finrevet sitronskall
  • 9. 1 ss fersk sitronsaft
  • 10. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok collard greens og grønnkål i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er lysegrønne og møre, ca. 45 sekunder. Overfør til en bolle med isvann (dette vil stoppe kokeprosessen og bidra til å bevare fargen). Sil av vannet; klem ut så mye væske som mulig (for å unngå en vannaktig saus). Grovhakk grønnsakene og legg dem i en food processor. Tilsett hvitløk, Parmesan, olje, peanøtter, sitrusskall og sitronsaft; kjør på lav hastighet til en grov, men godt blandet blanding dannes (litt tekstur er en del av poenget). Smak til med salt og rikelig med pepper.
  2. 22. Kok collard greens og grønnkål i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er lysegrønne og møre, ca. 45 sekunder. Overfør til en bolle med isvann (dette vil stoppe kokeprosessen og bidra til å bevare fargen). Sil av vannet; klem ut så mye væske som mulig (for å unngå en vannaktig saus).
  3. 33. Grovhakk grønnsakene og legg dem i en food processor. Tilsett hvitløk, Parmesan, olje, peanøtter, sitrusskall og sitronsaft; kjør på lav hastighet til en grov, men godt blandet blanding dannes (litt tekstur er en del av poenget). Smak til med salt og rikelig med pepper.
  4. 44. Forbered Pesto kan lages én dag i forveien. Dekk til med plastfolie, trykk direkte mot overflaten, og oppbevar i kjøleskapet.
  5. 55. Pesto kan lages én dag i forveien. Dekk til med plastfolie, trykk direkte mot overflaten, og oppbevar i kjøleskapet.