
Ristet blomkål
oppskrift på ovnsbakt blomkål, perfekt som siderett eller sunn snack. enkel å lage, deilig smak og knasende tekstur.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 middels stor blomkålhode (ca. 1,1 til 1,4 kg), delt i buketter på ca. 3,8 cm (8 kopper)
- 2. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 3. 1/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnracket i midterste posisjon og forvarm ovnen til 230°C.
- 2Vend blomkålen med olje og salt i en stor bolle.
- 3Fordel den i ett lag på en stor, lav bakeplate (ca. 2,5 cm dyp) og stek, rør om og vend på den av og til, til den er mør og gyllenbrun, ca. 25 til 35 minutter.