Smeltet sjokoladekake

Smeltet sjokoladekake

oppskrift på molten chocolate cake, en deilig dessert med myk sjokoladekjerne. enkel å lage og perfekt for sjokoladeelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper (2 1/2 stikker) usaltet smør, kuttet i små biter, pluss litt mer til smøring
  • 2. 3/4 kopp sukker, pluss litt mer til ramekiner
  • 3. 6 store egg pluss 6 store eggeplommer
  • 4. 140 gram bittersøt sjokolade, hakket
  • 5. 140 gram usøtet sjokolade, hakket
  • 6. 1/2 kopp hvetemel
  • 7. Melis (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190°C. Smør rammekoppene godt med myknet smør og strø dem med sukker innvendig. Legg de forberedte rammekoppene på et bakepapirkledd stekebrett og sett til side.
  2. 22. I en bolle med en stålvispmontert kjøkkenmaskin, pisk egg, eggeplommer og 3/4 kopp sukker på middels høy hastighet til det blir veldig lyst og nesten tredoblet i volum (skummet vil danne en "bånd" når det dryppes over seg selv), ca. 10 minutter.
  3. 33. Mens eggene piskes, smelt den hakkede bittersøte og usøtede sjokoladen sammen med 1 1/4 kopp smør i en bolle over et vannbad med lett småkok. Hold det varmt.
  4. 44. Overfør eggeblandingen til en stor bolle og vend inn den smeltede sjokoladen. Fold forsiktig til det er nesten helt blandet. Strø melet over blandingen og fortsett å vende forsiktig til melet er innarbeidet og røren er jevn.
  5. 55. Fordel røren i de forberedte rammekoppene, fyll dem nesten opp til kanten. Stek til kantene er faste og midten av kaken begynner å tørke og synke litt, ca. 10 minutter (pass på å ikke oversteke kakene, ellers vil ikke kjernen være flytende). Bruk en liten skarp kniv til å løsne kantene på kakene, og snu hver enkelt opp ned på en serveringsplate. Dryss med melis, hvis ønskelig, og server varm.