
Smeltet sjokoladekake
oppskrift på molten chocolate cake, en deilig dessert med myk sjokoladekjerne. enkel å lage og perfekt for sjokoladeelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/4 kopper (2 1/2 stikker) usaltet smør, kuttet i små biter, pluss litt mer til smøring
- 2. 3/4 kopp sukker, pluss litt mer til ramekiner
- 3. 6 store egg pluss 6 store eggeplommer
- 4. 140 gram bittersøt sjokolade, hakket
- 5. 140 gram usøtet sjokolade, hakket
- 6. 1/2 kopp hvetemel
- 7. Melis (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190°C. Smør rammekoppene godt med myknet smør og strø dem med sukker innvendig. Legg de forberedte rammekoppene på et bakepapirkledd stekebrett og sett til side.
- 22. I en bolle med en stålvispmontert kjøkkenmaskin, pisk egg, eggeplommer og 3/4 kopp sukker på middels høy hastighet til det blir veldig lyst og nesten tredoblet i volum (skummet vil danne en "bånd" når det dryppes over seg selv), ca. 10 minutter.
- 33. Mens eggene piskes, smelt den hakkede bittersøte og usøtede sjokoladen sammen med 1 1/4 kopp smør i en bolle over et vannbad med lett småkok. Hold det varmt.
- 44. Overfør eggeblandingen til en stor bolle og vend inn den smeltede sjokoladen. Fold forsiktig til det er nesten helt blandet. Strø melet over blandingen og fortsett å vende forsiktig til melet er innarbeidet og røren er jevn.
- 55. Fordel røren i de forberedte rammekoppene, fyll dem nesten opp til kanten. Stek til kantene er faste og midten av kaken begynner å tørke og synke litt, ca. 10 minutter (pass på å ikke oversteke kakene, ellers vil ikke kjernen være flytende). Bruk en liten skarp kniv til å løsne kantene på kakene, og snu hver enkelt opp ned på en serveringsplate. Dryss med melis, hvis ønskelig, og server varm.