Shiitake- og kantarellpizza med geitost
Lær hvordan du lager deilige shiitake og chanterelle pizzaer med kremet geitost. En smakfull oppskrift som passer perfekt til helgen eller hverdagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 1/2 kopper usortert hvetemel eller brødmel
- 2. 2. 1/2 kopp hvitt fullkornshvetemel eller brødmel
- 3. 3. 3 spiseskjeer vitalhveteglutenmel eller brødmel
- 4. 4. 1 1/2 teskjeer grovt kosher-salt
- 5. 5. 1 teskje sukker
- 6. 6. 1 kopp pluss 2 spiseskjeer varmt vann (ca. 40°C til 46°C)
- 7. 7. 1 1/2 teskjeer aktivt tørt gjær
- 8. 8. 3 1/2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, delt
- 9. 9. Ekstra usortert hvetemel til elting og forming
- 10. 10. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje pluss litt til pensling
- 11. 11. 170 gram ferske shiitakesopp, stilkene fjernet, tynne skiver
- 12. 12. 170 gram ferske kantarell, tynne skiver
- 13. 13. 1 kopp (pakket) grovt revet mozzarellaost av helmelk
- 14. 14. 2/3 kopp ferskrevet Parmesanost
- 15. 15. 170 gram kaldt mykt fersk geitost, grovt smuldret
- 16. 16. 2 spiseskjeer ferske, skivede gressløk
Fremgangsmåte
- 11. For deig: Bland alle meltyper, grovt salt og sukker i en foodprocessor. Rør ut 1 kopp pluss 2 spiseskjeer varmt vann og gjær i et målebeger på 2 kopper. La stå til gjæren løses opp, ca. 5 minutter. Rør inn 3 spiseskjeer olje. Med maskinen i gang, hell gjær- og oljeblandingen gjennom matingslangen. Kjør til en litt klissete deigball dannes, ca. 1 minutt. Overfør deigen til en lett melet overflate; elt til den er glatt og elastisk, tilsett mer mel hvis den er veldig klissete, ca. 5 minutter. Gni inn 1/2 spiseskje olje; legg deigen i en lufttett plastpose på 1 gallon. Lukk posen. La deigen heve ved romtemperatur til den er doblet i størrelse, ca. 2 timer. Åpne posen; slå ned deigen i posen. Lukk igjen. Sett i kjøleskapet over natten, og slå ned deigen av og til. Del i tre deler. FORBEREDELSER: Pakk hver del separat; frys i opptil 1 uke. Tin 2 deler i kjøleskapet før videre bruk. La de to innpakkede delene stå i romtemperatur i 1 time før utbaking.
- 22. Bland alle meltyper, grovt salt og sukker i en foodprocessor. Rør ut 1 kopp pluss 2 spiseskjeer varmt vann og gjær i et målebeger på 2 kopper. La stå til gjæren løses opp, ca. 5 minutter. Rør inn 3 spiseskjeer olje. Med maskinen i gang, hell gjær- og oljeblandingen gjennom matingslangen. Kjør til en litt klissete deigball dannes, ca. 1 minutt.
- 33. Overfør deigen til en lett melet overflate; elt til den er glatt og elastisk, tilsett mer mel hvis den er veldig klissete, ca. 5 minutter. Gni inn 1/2 spiseskje olje; legg deigen i en lufttett plastpose på 1 gallon. Lukk posen. La deigen heve ved romtemperatur til den er doblet i størrelse, ca. 2 timer. Åpne posen; slå ned deigen i posen. Lukk igjen. Sett i kjøleskapet over natten, og slå ned deigen av og til. Del i tre deler. FORBEREDELSER: Pakk hver del separat; frys i opptil 1 uke. Tin 2 deler i kjøleskapet før videre bruk. La de to innpakkede delene stå i romtemperatur i 1 time før utbaking.
- 44. Til topping: Varm 3 spiseskjeer olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp; dryss over salt. Sauter til de er møre, ca. 5 minutter. FORBEREDELSER: Kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskap.
- 55. Varm 3 spiseskjeer olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp; dryss over salt. Sauter til de er møre, ca. 5 minutter. FORBEREDELSER: Kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskap.
- 66. Dryss 2 store ark bakepapir med mel. Kjevle ut 2 deigbiter, hver på hvert sitt bakepapir, til 25 cm runde. La deigen hvile noen minutter hvis den trekker seg tilbake. Pensle med olje; dryss hver med 1/2 kopp mozzarella og 1/3 kopp Parmesan. Topp med sopp, og legg deretter på geitost. FORBEREDELSER: Skyv pizzaene på bakepapiret over på stekebrett; dekk med plast. Oppbevar i kjøleskap i opptil 4 timer. La stå i romtemperatur i 30 minutter. Plasser en rist i bunnen og en i toppen av ovnen; legg et tykt stekebrett på hver. Forvarm ovnen til 230°C i minst 30 minutter. Skyv en pizza på bakepapir på hvert varmt stekebrett. Stek i 8 minutter; snu på brettene. Stek pizzaene til skorpe er brunet i kantene og på bunnen, ca. 10 minutter. Dryss med gressløk.
- 77. Dryss 2 store ark bakepapir med mel. Kjevle ut 2 deigbiter, hver på hvert sitt bakepapir, til 25 cm runde. La deigen hvile noen minutter hvis den trekker seg tilbake. Pensle med olje; dryss hver med 1/2 kopp mozzarella og 1/3 kopp Parmesan. Topp med sopp, og legg deretter på geitost. FORBEREDELSER: Skyv pizzaene på bakepapiret over på stekebrett; dekk med plast. Oppbevar i kjøleskap i opptil 4 timer. La stå i romtemperatur i 30 minutter.
- 88. Plasser en rist i bunnen og en i toppen av ovnen; legg et tykt stekebrett på hver. Forvarm ovnen til 230°C i minst 30 minutter. Skyv en pizza på bakepapir på hvert varmt stekebrett. Stek i 8 minutter; snu på brettene. Stek pizzaene til skorpe er brunet i kantene og på bunnen, ca. 10 minutter. Dryss med gressløk.