Hello Fresh Mobile Banner
Biffmedaljonger i rødvinsaus

Biffmedaljonger i rødvinsaus

Lær hvordan du lager smakfulle oksefiletmedaletter i en rik rødvinssaus. En perfekt hovedrett for spesielle anledninger eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1,5 pund storfe tenderloin
  • 2. 4 spiseskjeer (1/2 stang) smør
  • 3. 4 store hvitløksfedd, hakket
  • 4. 3 store sjalottløk, hakket (ca. 2/3 kopp)
  • 5. 1 teskje tørket timian
  • 6. 1 spiseskje hvetemel
  • 7. 2 kopper kjøttkraft på boks
  • 8. 2 kopper tørr rødvin

Fremgangsmåte

  1. 11. Kutt indrefileten på tvers i 12 like skiver. Bank storfebitene for å få dem til å bli generøse med 1/4 tomme tykke medaljonger. Krydre lett med salt og pepper. Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner og stek storfe i pannen til den er brun på utsiden, men fortsatt rosa i midten, ca. 2 minutter per side. Overfør storfe til en tallerken. Tilsett resten av smøret i samme panne. Ha i hvitløk, sjalottløk og timian; stek til de er møre, ca. 3 minutter. Tilsett mel; rør i 1 minutt. Hell i buljong og vin. Kok opp til sausen tykner og reduseres til 1 1/4 kopp, og rør av og til, ca. 12 minutter. Returner storfe og eventuelle saftstoffer til sausen i pannen; varm opp, ca. 1 minutt. Overfør storfe til tallerkener og øs sausen over.
  2. 22. Kutt indrefileten på tvers i 12 like skiver. Bank storfebitene for å få dem til å bli generøse med 1/4 tomme tykke medaljonger. Krydre lett med salt og pepper.
  3. 33. Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner og stek storfe i pannen til den er brun på utsiden, men fortsatt rosa i midten, ca. 2 minutter per side. Overfør storfe til en tallerken. Tilsett resten av smøret i samme panne. Ha i hvitløk, sjalottløk og timian; stek til de er møre, ca. 3 minutter. Tilsett mel; rør i 1 minutt. Hell i buljong og vin. Kok opp til sausen tykner og reduseres til 1 1/4 kopp, og rør av og til, ca. 12 minutter. Returner storfe og eventuelle saftstoffer til sausen i pannen; varm opp, ca. 1 minutt. Overfør storfe til tallerkener og øs sausen over.