
Kyllingtostadas
Lær hvordan du lager deilige chicken tostadas med en enkel oppskrift. Perfekt som forrett eller lett middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 medium hvit løk
- 2. 1 pund tomater, delt i fire
- 3. 2 store hvitløksfedd
- 4. 1 eller 2 ferske serranos, uten stilk
- 5. 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
- 6. 3 kopper revet isbergsalat
- 7. 6 store reddiker, delt i to og skivet
- 8. 1/2 kopp hakket koriander, delt
- 9. 1 rotisseriekylling, grovhakket (ca. 4 kopper)
- 10. 6 mais tortillas (6-tommers)
- 11. 1 boks refried beans (1 pund), oppvarmet
- 12. 1 avokado, delt i to, fjernet stein og skrelt
- 13. 1/2 kopp mexicansk crema eller rømme
- 14. 1/4 kopp smuldret queso añejo (modnet hvit ost, også kalt cotija) eller ricotta salata
- 15. Tilbehør: skivede serranos; limebåter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm broiler. Kutt halvparten av løken i 2 cm store båter, og hakk resten. Vend løkbåtene, tomater, hvitløk og hele chili med 2 ss olje på et stekebrett med fire sider, og fordel i ett lag. Grill ca. 10–15 minutter, ca. 10 cm fra varmekilden, til de er myke og har fått litt brent preg.
- 2I mellomtiden blander du salat, reddiker, hakket løk og halvparten av korianderen i en bolle.
- 3Mos tomatblandingen i en blender sammen med én eller begge de grillede serranosene (etter smak) og 1 ts salt til en jevn puré (vær forsiktig når du blender varme matvarer).
- 4Hell puréen i en bolle og rør inn kylling, resten av korianderen og salt etter smak.
- 5Varm opp den resterende ½ koppen oljen i en tung, middels stor stekepanne over middels høy varme til den skinner.
- 6Stek tortillalefser, én om gangen, og snu dem én eller to ganger. Press med tang for å senke dem ned i oljen, og stek til de er gylne og sprø, ca. 45–60 sekunder per tortilla.
- 7La dem renne av på kjøkkenpapir, og legg dem deretter på tallerkener.
- 8Smør tortillalefsene tykt med varm refried beans, og topp med kyllingblandingen.
- 9Skjær avokado i skiver og legg over tostadasene, og ha på en klatt med crema.
- 10Legg en haug med salatblandingen på toppen og dryss over ost.
- 11Server med margaritas.