Kyllingtostadas

Kyllingtostadas

Lær hvordan du lager deilige chicken tostadas med en enkel oppskrift. Perfekt som forrett eller lett middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 medium hvit løk
  • 2. 1 pund tomater, delt i fire
  • 3. 2 store hvitløksfedd
  • 4. 1 eller 2 ferske serranos, uten stilk
  • 5. 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
  • 6. 3 kopper revet isbergsalat
  • 7. 6 store reddiker, delt i to og skivet
  • 8. 1/2 kopp hakket koriander, delt
  • 9. 1 rotisseriekylling, grovhakket (ca. 4 kopper)
  • 10. 6 mais tortillas (6-tommers)
  • 11. 1 boks refried beans (1 pund), oppvarmet
  • 12. 1 avokado, delt i to, fjernet stein og skrelt
  • 13. 1/2 kopp mexicansk crema eller rømme
  • 14. 1/4 kopp smuldret queso añejo (modnet hvit ost, også kalt cotija) eller ricotta salata
  • 15. Tilbehør: skivede serranos; limebåter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm broiler. Kutt halvparten av løken i 2 cm store båter, og hakk resten. Vend løkbåtene, tomater, hvitløk og hele chili med 2 ss olje på et stekebrett med fire sider, og fordel i ett lag. Grill ca. 10–15 minutter, ca. 10 cm fra varmekilden, til de er myke og har fått litt brent preg.
  2. 2I mellomtiden blander du salat, reddiker, hakket løk og halvparten av korianderen i en bolle.
  3. 3Mos tomatblandingen i en blender sammen med én eller begge de grillede serranosene (etter smak) og 1 ts salt til en jevn puré (vær forsiktig når du blender varme matvarer).
  4. 4Hell puréen i en bolle og rør inn kylling, resten av korianderen og salt etter smak.
  5. 5Varm opp den resterende ½ koppen oljen i en tung, middels stor stekepanne over middels høy varme til den skinner.
  6. 6Stek tortillalefser, én om gangen, og snu dem én eller to ganger. Press med tang for å senke dem ned i oljen, og stek til de er gylne og sprø, ca. 45–60 sekunder per tortilla.
  7. 7La dem renne av på kjøkkenpapir, og legg dem deretter på tallerkener.
  8. 8Smør tortillalefsene tykt med varm refried beans, og topp med kyllingblandingen.
  9. 9Skjær avokado i skiver og legg over tostadasene, og ha på en klatt med crema.
  10. 10Legg en haug med salatblandingen på toppen og dryss over ost.
  11. 11Server med margaritas.