Massaman kylling

Massaman kylling

Lær hvordan du lager en autentisk massaman chicken med denne enkle oppskriften. Perfekt for middagen, med rike smaker og kremet saus.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 1 kylling på 1 ¼–1 ½ pund, delt i 10 biter
  • Kosher-salt
  • 4 mellomstore Yukon Gold-poteter (ca. 700 g), delt i fire
  • 2 mellomstore rødløk, delt i båter
  • ¾ kopp ferdiglaget massaman-karripasta
  • 340 g belgisk-øl (hveteøl)
  • 4 bokser á 385 g usøtet kokosmelk
  • 2 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • ½ kopp fiskesaus
  • ¼ kopp fersk limejuice
  • 1 ss palmesukker eller lyst brunt sukker
  • 1 ts chilipulver
  • Nykvernet svart pepper
  • Korianderkvister, sprøstekte sjalottløk og kokt ris (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme. Krydre kyllingen med salt og kok i porsjoner, med skinnsiden ned, til den er gyldenbrun (ikke snu den), 8–10 minutter; overfør til en tallerken. Kok potetene i samme gryte, vend dem av og til, til de er brune, 8–10 minutter; overfør til en annen tallerken. Kok løk i gryten, rør av og til, til de er gyldenbrune, 5–8 minutter; overfør til tallerkenen med potetene. Tilsett currypaste i gryten og kok, rør om, til den er duftende, ca. 4 minutter. Tilsett øl. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke til det er redusert til halvparten, 5–7 minutter. Tilsett kylling, kokosmelk og buljong. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke til kyllingen er veldig mør, 1–1 ½ time. Returner potetene og løken til gryten og kok til potetene er møre, ca. 30 minutter. Ta av varmen og bland inn fiskesaus, limesaft, palmesukker og chilipulver; krydre med salt og pepper. Topp med koriander og sjalottløk. Server med ris. FORBERED I FORVEIEN: Kylling kan lages 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  2. 2Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme. Krydre kyllingen med salt og kok i porsjoner, med skinnsiden ned, til den er gyldenbrun (ikke snu den), 8–10 minutter; overfør til en tallerken.
  3. 3Kok potetene i samme gryte, vend dem av og til, til de er brune, 8–10 minutter; overfør til en annen tallerken.
  4. 4Kok løk i gryten, rør av og til, til de er gyldenbrune, 5–8 minutter; overfør til tallerkenen med potetene.
  5. 5Tilsett currypaste i gryten og kok, rør om, til den er duftende, ca. 4 minutter. Tilsett øl. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke til det er redusert til halvparten, 5–7 minutter. Tilsett kylling, kokosmelk og buljong. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke til kyllingen er veldig mør, 1–1 ½ time.
  6. 6Returner potetene og løken til gryten og kok til potetene er møre, ca. 30 minutter. Ta av varmen og bland inn fiskesaus, limesaft, palmesukker og chilipulver; krydre med salt og pepper. Topp med koriander og sjalottløk. Server med ris.
  7. 7FORBERED I FORVEIEN: Kylling kan lages 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.