
Langtidsstekt laks med cherrytomater og couscous
oppskrift på slow-roasted laks med cherrytomater og couscous. enkel, sunn og smakfull rett perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp naturell gresk yoghurt
- 1/2 kopp naturell yoghurt
- 3 spiseskjeer finhakket fersk dill
- 2 spiseskjeer finhakket fersk gressløk
- 1 spiseskje finrevet sitronskall
- Kosher-salt
- 6 spiseskjeer olivenolje, delt
- 1/2 bunt dillkvaster
- 1/2 bunt timiankvister
- 1,5 kg midtstykke av laks med skinn, helst villkongen, med ben fjernet
- Kosher-salt
- 225 gram små cherrytomater på stilk (valgfritt)
- 2 kopper cherrytomater, delt i to
- 4 spiseskjeer olivenolje, delt
- 2 spiseskjeer hakket flatbladet persille
- 2 spiseskjeer za'atar (valgfritt)
- Kosher-salt
- 2 kopper israelsk couscous
- 1 spiseskje usaltet smør
- Ingrediensinfo: Za'atar, en mellomøstlig krydderblanding som inkluderer sumac, urter og sesamfrø, finnes i spesialbutikker, mellomøstlige markeder og på igourmet.com.
Fremgangsmåte
- 1For yoghurtsaus: Bland de fem første ingrediensene i en middels stor bolle til det er godt blandet. Krydre med salt. FORKORTET: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 2Bland de fem første ingrediensene i en middels stor bolle til det er godt blandet. Krydre med salt. FORKORTET: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 3For laks: Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Hell 4 spiseskjeer olje i en stekeplate som akkurat rommer laksen. Lag en seng av urter i bunnen av fatet; legg laksen oppå, med skinnsiden ned. Drypp laksen med de resterende 2 spiseskjeene olje og krydre med salt. Legg på tomater, hvis du bruker det. Stek til laksen er akkurat gjennomstekt i midten (en liten kniv vil gli lett gjennom kjøttet), ca. 25-30 minutter.
- 4Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Hell 4 spiseskjeer olje i en stekeplate som akkurat rommer laksen. Lag en seng av urter i bunnen av fatet; legg laksen oppå, med skinnsiden ned. Drypp laksen med de resterende 2 spiseskjeene olje og krydre med salt. Legg på tomater, hvis du bruker det. Stek til laksen er akkurat gjennomstekt i midten (en liten kniv vil gli lett gjennom kjøttet), ca. 25-30 minutter.
- 5For tomater og couscous: Vend tomatene med 3 spiseskjeer olje, persille og za'atar, hvis du bruker det, i en middels stor bolle. Krydre med salt etter smak. Sett til side. Kok opp en middels stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett couscous og kok til det er mørt, ca. 7 minutter. Sil av couscousen; overfør til en stor bolle. Rør inn smør og resten av oljen. Krydre med salt etter smak. Vend forsiktig inn tomatene i couscousen. Bruk en stor skje eller gaffel til å servere laksen, med skinnet i pannen. Server med yoghurtsaus og couscous.
- 6Vend tomatene med 3 spiseskjeer olje, persille og za'atar, hvis du bruker det, i en middels stor bolle. Krydre med salt etter smak. Sett til side.
- 7Kok opp en middels stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett couscous og kok til det er mørt, ca. 7 minutter. Sil av couscousen; overfør til en stor bolle. Rør inn smør og resten av oljen. Krydre med salt etter smak. Vend forsiktig inn tomatene i couscousen.
- 8Bruk en stor skje eller gaffel til å servere laksen, med skinnet i pannen. Server med yoghurtsaus og couscous.