Langtidsstekt laks med cherrytomater og couscous

Langtidsstekt laks med cherrytomater og couscous

oppskrift på slow-roasted laks med cherrytomater og couscous. enkel, sunn og smakfull rett perfekt for en rask middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp naturell gresk yoghurt
  • 1/2 kopp naturell yoghurt
  • 3 spiseskjeer finhakket fersk dill
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk gressløk
  • 1 spiseskje finrevet sitronskall
  • Kosher-salt
  • 6 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 1/2 bunt dillkvaster
  • 1/2 bunt timiankvister
  • 1,5 kg midtstykke av laks med skinn, helst villkongen, med ben fjernet
  • Kosher-salt
  • 225 gram små cherrytomater på stilk (valgfritt)
  • 2 kopper cherrytomater, delt i to
  • 4 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 2 spiseskjeer hakket flatbladet persille
  • 2 spiseskjeer za'atar (valgfritt)
  • Kosher-salt
  • 2 kopper israelsk couscous
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • Ingrediensinfo: Za'atar, en mellomøstlig krydderblanding som inkluderer sumac, urter og sesamfrø, finnes i spesialbutikker, mellomøstlige markeder og på igourmet.com.

Fremgangsmåte

  1. 1For yoghurtsaus: Bland de fem første ingrediensene i en middels stor bolle til det er godt blandet. Krydre med salt. FORKORTET: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  2. 2Bland de fem første ingrediensene i en middels stor bolle til det er godt blandet. Krydre med salt. FORKORTET: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  3. 3For laks: Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Hell 4 spiseskjeer olje i en stekeplate som akkurat rommer laksen. Lag en seng av urter i bunnen av fatet; legg laksen oppå, med skinnsiden ned. Drypp laksen med de resterende 2 spiseskjeene olje og krydre med salt. Legg på tomater, hvis du bruker det. Stek til laksen er akkurat gjennomstekt i midten (en liten kniv vil gli lett gjennom kjøttet), ca. 25-30 minutter.
  4. 4Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Hell 4 spiseskjeer olje i en stekeplate som akkurat rommer laksen. Lag en seng av urter i bunnen av fatet; legg laksen oppå, med skinnsiden ned. Drypp laksen med de resterende 2 spiseskjeene olje og krydre med salt. Legg på tomater, hvis du bruker det. Stek til laksen er akkurat gjennomstekt i midten (en liten kniv vil gli lett gjennom kjøttet), ca. 25-30 minutter.
  5. 5For tomater og couscous: Vend tomatene med 3 spiseskjeer olje, persille og za'atar, hvis du bruker det, i en middels stor bolle. Krydre med salt etter smak. Sett til side. Kok opp en middels stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett couscous og kok til det er mørt, ca. 7 minutter. Sil av couscousen; overfør til en stor bolle. Rør inn smør og resten av oljen. Krydre med salt etter smak. Vend forsiktig inn tomatene i couscousen. Bruk en stor skje eller gaffel til å servere laksen, med skinnet i pannen. Server med yoghurtsaus og couscous.
  6. 6Vend tomatene med 3 spiseskjeer olje, persille og za'atar, hvis du bruker det, i en middels stor bolle. Krydre med salt etter smak. Sett til side.
  7. 7Kok opp en middels stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett couscous og kok til det er mørt, ca. 7 minutter. Sil av couscousen; overfør til en stor bolle. Rør inn smør og resten av oljen. Krydre med salt etter smak. Vend forsiktig inn tomatene i couscousen.
  8. 8Bruk en stor skje eller gaffel til å servere laksen, med skinnet i pannen. Server med yoghurtsaus og couscous.