Hello Fresh Mobile Banner
Røstede søtpoteter og løk med rosmarin og parmesan

Røstede søtpoteter og løk med rosmarin og parmesan

oppskrift på ovnsbakt søtpotet og løk med frisk rosmarin og parmesanost, perfekt som forrett eller tilbehør

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 3/4 pund søtpoteter med lys hud, skrelt og kuttet i 1-tommers terninger
  • 8 spiseskjeer rapsolje
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 1/2 teskjeer salt
  • 1 1/2 teskjeer grovkvernet svart pepper
  • 1 1/2 pund rødløk (ca. 3 mellomstore), delt i to på langs og skåret i 1/4-tommers tykke skiver
  • 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost
  • 1 spiseskje hakket frisk rosmarin

Fremgangsmåte

  1. 1Sett en rist i midten og en rist i laveste posisjon i ovnen, og forvarm til 190°C (375°F). Legg to store bakepapirkledde stekebrett med aluminiumsfolie. Plasser søtpotetene på ett av brettene; drypp med 6 spiseskjeer olje. Strø over hvitløk, 1 1/2 teskjeer salt og 1 teskje pepper. Vend for å dekke, og spre deretter i ett enkelt lag. Plasser løkene på det andre stekebrettet; drypp med de resterende 2 spiseskjeene olje og strø over resten av saltet og pepperet (1 teskje salt og 1/2 teskje pepper). Vend for å dekke, og spre i ett enkelt lag. Plasser brettet med søtpotetene på midterste rille og brettet med løkene på den nederste rillen i ovnen. Stek til søtpotetene er møre og løkene er myke og har blitt brune rundt kantene, og rør om hver 10. minutt, totalt ca. 30 minutter for søtpotetene og ca. 35 minutter for løkene. (Kan forberedes 4 timer i forveien. La stå i romtemperatur løst dekket med aluminiumsfolie. Varm opp uten å dekke i ovn ved 190°C (375°F) i ca. 10 minutter.) Bland søtpotetene og løkene i en grunn skål. Strø over parmesanost og rosmarin, og vend for å dekke. Krydre med salt og pepper; server.
  2. 2Sett en rist i midten og en rist i laveste posisjon i ovnen, og forvarm til 190°C (375°F). Legg to store bakepapirkledde stekebrett med aluminiumsfolie. Plasser søtpotetene på ett av brettene; drypp med 6 spiseskjeer olje. Strø over hvitløk, 1 1/2 teskjeer salt og 1 teskje pepper. Vend for å dekke, og spre deretter i ett enkelt lag. Plasser løkene på det andre stekebrettet; drypp med de resterende 2 spiseskjeene olje og strø over resten av saltet og pepperet (1 teskje salt og 1/2 teskje pepper). Vend for å dekke, og spre i ett enkelt lag.
  3. 3Plasser brettet med søtpotetene på midterste rille og brettet med løkene på den nederste rillen i ovnen. Stek til søtpotetene er møre og løkene er myke og har blitt brune rundt kantene, og rør om hver 10. minutt, totalt ca. 30 minutter for søtpotetene og ca. 35 minutter for løkene. (Kan forberedes 4 timer i forveien. La stå i romtemperatur løst dekket med aluminiumsfolie. Varm opp uten å dekke i ovn ved 190°C (375°F) i ca. 10 minutter.)
  4. 4Bland søtpotetene og løkene i en grunn skål. Strø over parmesanost og rosmarin, og vend for å dekke. Krydre med salt og pepper; server.