Enkle pannekaker
lær hvordan du lager enkle og deilige crepes med denne grunnleggende oppskriften. perfekt for frokost, dessert eller en lett snack.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 4 store egg, romtempererte
- 2 1/3 kopper helmelk
- 2/3 kopp sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 1/3 kopper hvetemel
- 1/2 teskje kosher-salt
- 4 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- Suzette-saus og melkeschokoladesaus, pisket krem og/eller syltetøy (til servering)
Fremgangsmåte
- 1Bland egg, melk, sukker og vanilje i en blender til det er jevnt og skummende. Tilsett mel og salt, og blend bare for å blande det. Dekk røren til og la den stå i kjøleskapet i minst 1 time. Varm opp en middels stor non-stick panne på middels høy varme, og pensle med smør. Hell ca. 1/4 kopp røre i pannen og sirkle den rundt for å dekke bunnen jevnt. Stek crepe til bobler dannes på overflaten og kantene er gylne og sprø, ca. 3 minutter. Skyv en slikkepott under crepen for å løsne den, og snu forsiktig. Stek på den andre siden til det vises noen brune flekker, ca. 15 sekunder, og legg deretter på en tallerken. Dekk med aluminiumsfolie for å holde varm mens du steker de resterende crepene. Gjenta med resten av smør og røre. Server crepene med Suzette-saus, melk- og sjokoladesaus, pisket krem og/eller syltetøy ved siden av.
- 2Bland egg, melk, sukker og vanilje i en blender til det er jevnt og skummende. Tilsett mel og salt, og blend bare for å blande det. Dekk røren til og la den stå i kjøleskapet i minst 1 time.
- 3Varm opp en middels stor non-stick panne på middels høy varme, og pensle med smør. Hell ca. 1/4 kopp røre i pannen og sirkle den rundt for å dekke bunnen jevnt. Stek crepe til bobler dannes på overflaten og kantene er gylne og sprø, ca. 3 minutter. Skyv en slikkepott under crepen for å løsne den, og snu forsiktig. Stek på den andre siden til det vises noen brune flekker, ca. 15 sekunder, og legg deretter på en tallerken. Dekk med aluminiumsfolie for å holde varm mens du steker de resterende crepene. Gjenta med resten av smør og røre.
- 4Server crepene med Suzette-saus, melk- og sjokoladesaus, pisket krem og/eller syltetøy ved siden av.


