Ristet hvitløk
oppskrift på bakt hvitløk, perfekt som tilbehør eller smakstilsetning. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. Merk: Også flott blandet i potetmos.
- store hvitløkshoder
- 1/4 kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Kutt av toppen på 1/4 tomme av hvitløksknollene for å eksponere fedd. Plasser hvitløken i en liten ildfast form. Tilsett olje og strø over salt og pepper; vend godt slik at det dekker. Vend hvitløken med snittflaten opp. Dekk tett med aluminiumsfolie. Stek til hvitløkskallene er gyldne og feddet er mørt, ca. 55 minutter. Avkjøl. Press hvitløksfeddene ut av skallet.