Kyllinggryte

Kyllinggryte

Lær hvordan du lager en deilig kyllinggryte med en enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull middag som hele familien vil elske.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper grovhakket fersk koriander
  • 1/2 kopp hakket grønn paprika
  • 1/2 kopp hakket løk
  • 1/4 kopp vann
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 teskjeer salt
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1/2 teskje hot sauce
  • 1/2 teskje achiote-pasta* (noen ganger kalt annatto-pasta; valgfritt)
  • 1 (3 til 3 1/2 pund) kylling, delt i 8 serveringsstykker
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 pund russet- (bakte) poteter (ca. 2 stk.)
  • 2 kopper vann
  • 1 (12 unser) flaske øl (ikke mørk)
  • 1 kopp langkornet hvit ris
  • 3 spiseskjeer hakket fersk koriander
  • Hot sauce etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Lag sofrito: Mos all sofritokomponentene i en foodprocessor til de er jevne.
  2. 2Mos all sofritokomponentene i en foodprocessor til de er jevne.
  3. 3Mariner kylling og lag gryte: Vend kylling med sofrito i en bolle, og mariner deretter, dekket og avkjølt, i minst 1 time. Ta kyllingen ut av sofritoen, rist av overflødig, og sett til side. Varm opp olje i en tung gryte på 4 til 6 liter over middels varme til den er varm, men ikke røykende, og brun kyllingen i porsjoner uten å overfylle, start med skinnsiden ned og snu en gang, til den er gyllen, ca. 5 minutter per porsjon. Overfør til en tallerken. I mellomtiden, skrell potetene og kutt dem i 1/2-tommers biter. Når all kylling er brunet, hell av alt unntatt 2 spiseskjeer fett fra gryten. Tilsett den reserverte sofritoen i gryten og kok over moderat varme, og skrap opp brune biter, i 2 minutter. Tilsett vann, øl, poteter og ris, og la det småkoke under lokk i 5 minutter. Tilsett kylling sammen med eventuelle safter som har samlet seg på tallerkenen, og la det småkoke under lokk til kyllingen er gjennomkokt og risen er myk, 20 til 25 minutter. Ta gryten av varmen og la den stå, under lokk, i 5 minutter. Rør inn hakket koriander. Smak til med salt og hot sauce.
  4. 4Vend kylling med sofrito i en bolle, og mariner deretter, dekket og avkjølt, i minst 1 time.
  5. 5Ta kyllingen ut av sofritoen, rist av overflødig, og sett til side. Varm opp olje i en tung gryte på 4 til 6 liter over middels varme til den er varm, men ikke røykende, og brun kyllingen i porsjoner uten å overfylle, start med skinnsiden ned og snu en gang, til den er gyllen, ca. 5 minutter per porsjon. Overfør til en tallerken.
  6. 6I mellomtiden, skrell potetene og kutt dem i 1/2-tommers biter.
  7. 7Når all kylling er brunet, hell av alt unntatt 2 spiseskjeer fett fra gryten. Tilsett den reserverte sofritoen i gryten og kok over moderat varme, og skrap opp brune biter, i 2 minutter. Tilsett vann, øl, poteter og ris, og la det småkoke under lokk i 5 minutter. Tilsett kylling sammen med eventuelle safter som har samlet seg på tallerkenen, og la det småkoke under lokk til kyllingen er gjennomkokt og risen er myk, 20 til 25 minutter. Ta gryten av varmen og la den stå, under lokk, i 5 minutter.
  8. 8Rør inn hakket koriander. Smak til med salt og hot sauce.
  9. 9*Tilgjengelig på latino-markeder og i noen supermarkeder.
  10. 10*Tilgjengelig på latino-markeder og i noen supermarkeder.