Dagslangtidskokt cassoulet

Dagslangtidskokt cassoulet

Lær hvordan du lager en smakfull all-day slow-cooker cassoulet. Perfekt for helgen, enkel å lage, og full av deilige smaker. Passer hele året!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 500 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund tørkede store hvite bønner, som cannellini eller baby limas
  • 1 and (ca. 1,8 kg) and
  • 1 pund benfri lammelår, skåret i 5 cm terninger
  • 2 teskjeer kosher-salt
  • 1/2 teskje grovkvernet svart pepper
  • 225 gram hvitløks-pølse, skåret i 5 cm biter
  • 225 gram røkt pølse, som andouille, skåret i 5 cm biter
  • 1 stor løk, hakket
  • 2 store selleristilker, skåret i 0,5 cm tykke skiver
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 1 teskje tørket italiensk krydderblanding
  • En klype malt nellik
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 4 kopper storfekraft eller kyllingkraft, eller en blanding
  • 1 boks (ca. 425 gram) hakkede tomater, drenert
  • 2/3 kopp tørre brødsmuler
  • 1/4 kopp grovhakket fersk italiensk (flattblad) persille
  • 5–6 liters slow cooker

Fremgangsmåte

  1. 1Legg bønnene i en middels stor bolle, dekk med omtrent 7,5 cm vann, og la dem blø over natten. Alternativt kan du legge bønnene i en kjele, dekke med vann, og koke opp i 3 minutter. Ta kjelen av varmen og la bønnene trekke i 1 time. Deretter siler du av vannet. I mellomtiden deler du anden i 8 deler: 2 brysthalvdelene, 2 drumsticks, 2 lår og 2 vinger. Fjern all synlig fett og overflødig hud, og sett fettet og huden til side. Krydre ande- og lårstykkene med salt og pepper, og sett til side.
  2. 2Kok andefettet og huden i en stor, tykk stekepanne på middels varme til det er ca. 0,6–0,8 dl fett i pannen, omtrent 4 minutter. Fjern de faste fett- og hudbitene og kast dem. Brun anden i det varme fettet på begge sider, ca. 4 minutter per side, og sett til side. Brun lammekjøttet, ca. 4 minutter per side, og sett til side. Brun pølsestykker på alle sider, ca. 3 minutter per side, og sett til side.
  3. 3Tilsett løk og selleri i pannen og sautér til de er lett brune, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløk, muskatnøtt, italiensk krydderblanding og nellik, og sautér til det dufter godt, ca. 1 minutt. Hell i vinen og kok opp. Tilsett storfekraft og tomater, kok opp igjen, og ta av varmen.
  4. 4Legg bønnene i en middels stor bolle, dekk med omtrent 7,5 cm vann, og la dem blø over natten. Alternativt kan du legge bønnene i en kjele, dekke med vann, og koke opp i 3 minutter. Ta kjelen av varmen og la bønnene trekke i 1 time. Deretter siler du av vannet.
  5. 5I mellomtiden deler du anden i 8 deler: 2 brysthalvdelene, 2 drumsticks, 2 lår og 2 vinger. Fjern all synlig fett og overflødig hud, og sett fettet og huden til side. Krydre ande- og lårstykkene med salt og pepper, og sett til side.
  6. 6Kok andefettet og huden i en stor, tykk stekepanne på middels varme til det er ca. 0,6–0,8 dl fett i pannen, omtrent 4 minutter. Fjern de faste fett- og hudbitene og kast dem. Brun anden i det varme fettet på begge sider, ca. 4 minutter per side, og sett til side. Brun lammekjøttet, ca. 4 minutter per side, og sett til side. Brun pølsestykker på alle sider, ca. 3 minutter per side, og sett til side.
  7. 7Tilsett løk og selleri i pannen og sautér til de er lett brune, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløk, muskatnøtt, italiensk krydderblanding og nellik, og sautér til det dufter godt, ca. 1 minutt. Hell i vinen og kok opp. Tilsett storfekraft og tomater, kok opp igjen, og ta av varmen.
  8. 8For å sette sammen cassouleten: Legg lagvis bønnene og kjøttet, med fire lag bønn og tre lag kjøtt, start og avslutt med bønnene. Hell væsken over alt, dekk til gryten, og kok på lav varme til bønnene er møre, 8 til 10 timer. Forvarm ovnen til 175°C. Bland brødsmuler og persille, og strø over toppen av cassouleten. Sett gryten i ovnen og stek til toppen er gyllen og bobler, ca. 30 minutter. Server umiddelbart.
  9. 9Legg lagvis bønnene og kjøttet, med fire lag bønn og tre lag kjøtt, start og avslutt med bønnene. Hell væsken over alt, dekk til gryten, og kok til bønnene er møre, 8 til 10 timer.
  10. 10Forvarm ovnen til 175°C. Bland brødsmuler og persille, og strø over toppen av cassouleten. Sett gryten i ovnen og stek til toppen er gyllen og bobler, ca. 30 minutter. Server umiddelbart.