pommes frites
Lær hvordan du lager perfekte french fries hjemme. En enkel oppskrift på sprø og deilige pommes frites som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- Omtrent 8 kopper vegetabilsk olje
- 900 gram mediumstore bakepoteter (russet), skrelt
- Utstyr: et dypfetttermometer; en justerbar skjæreskive med frityrsjiv eller stor (1/4 tomme) julienneskive
- Tilbehør: majones
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 1/2 tommers olje til 160°C i en kraftig gryte på 5 liter over middels varme. Mens oljen varmes opp, skjær potetene i 1/4-tommers staver med en skiver. Stek potetene i 5 omganger i 1 1/2 minutt per omgang (potetene vil ikke bli gylne) og legg dem over på tørkepapir med en hullsleiv for å renne av. (Sett oljen tilbake til 160°C mellom hver omgang.) Varm opp oljen til 175°C. Stek potetene på nytt i 5 omganger til de er gylne og sprø, ca. 5 minutter per omgang, og legg dem over på rent tørkepapir for å renne av. (Sett oljen tilbake til 175°C mellom hver omgang.) Krydre pommes frites med salt.