Pasta Cacio e Pepe

Pasta Cacio e Pepe

lær hvordan du lager den perfekte pasta cacio e pepe med vår enkle oppskrift. rask, smakfull og perfekt for en hyggelig middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 unser penne eller bucatini
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 kopp (pakket) fersk ruccola, revet i biter
  • 1/3 kopp (pakket) nylig revet Pecorino Romano-ost (ca. 1 unser)
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en stor serveringsskål med varmt vann for å varme opp skålen; la den stå mens du koker pasta. Kok pasta i en stor gryte med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i midten, og rør av og til. Sil av pastaen, og spar 1/2 kopp av kokevannet. Hell ut det varme vannet fra serveringsskålen. Tilsett umiddelbart den avsilte pastaen og oljen i skålen, deretter ruccola og ost, og vend forsiktig for å dekke alt. Hvis det virker tørt, tilsett litt av det reserverte kokevannet, en spiseskje av gangen. Krydre med salt og nykvernet svart pepper, og server.
  2. 2Fyll en stor serveringsskål med varmt vann for å varme opp skålen; la den stå mens du koker pasta. Kok pasta i en stor gryte med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i midten, og rør av og til. Sil av pastaen, og spar 1/2 kopp av kokevannet. Hell ut det varme vannet fra serveringsskålen. Tilsett umiddelbart den avsilte pastaen og oljen i skålen, deretter ruccola og ost, og vend forsiktig for å dekke alt. Hvis det virker tørt, tilsett litt av det reserverte kokevannet, en spiseskje av gangen. Krydre med salt og nykvernet svart pepper, og server.