Pasta Cacio e Pepe
lær hvordan du lager den perfekte pasta cacio e pepe med vår enkle oppskrift. rask, smakfull og perfekt for en hyggelig middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 unser penne eller bucatini
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 kopp (pakket) fersk ruccola, revet i biter
- 1/3 kopp (pakket) nylig revet Pecorino Romano-ost (ca. 1 unser)
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Fyll en stor serveringsskål med varmt vann for å varme opp skålen; la den stå mens du koker pasta. Kok pasta i en stor gryte med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i midten, og rør av og til. Sil av pastaen, og spar 1/2 kopp av kokevannet. Hell ut det varme vannet fra serveringsskålen. Tilsett umiddelbart den avsilte pastaen og oljen i skålen, deretter ruccola og ost, og vend forsiktig for å dekke alt. Hvis det virker tørt, tilsett litt av det reserverte kokevannet, en spiseskje av gangen. Krydre med salt og nykvernet svart pepper, og server.
- 2Fyll en stor serveringsskål med varmt vann for å varme opp skålen; la den stå mens du koker pasta. Kok pasta i en stor gryte med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i midten, og rør av og til. Sil av pastaen, og spar 1/2 kopp av kokevannet. Hell ut det varme vannet fra serveringsskålen. Tilsett umiddelbart den avsilte pastaen og oljen i skålen, deretter ruccola og ost, og vend forsiktig for å dekke alt. Hvis det virker tørt, tilsett litt av det reserverte kokevannet, en spiseskje av gangen. Krydre med salt og nykvernet svart pepper, og server.