Grillede marinerte svinekoteletter
Lær hvordan du lager deilige grillede marinerte svinekoteletter. Enkel oppskrift perfekt for sommergrilling og sosiale samlinger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp eplejuice
- 3/4 kopp soyasaus
- 1/2 kopp honning
- 2 store hvitløksfedd, presset gjennom en hvitløksklype
- 2 spiseskjeer revet fersk ingefærrot
- 1 spiseskje tørket sennep
- 2 dråper Worcestershire-saus
- 1/2 kopp gyllen eller mørk rom
- tolv 1-tommers tykke svinekoteletter
- en 340 grams glass eplegelé
- 3 spiseskjeer sitronsaft
- nyrevet muskatnøtt etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en bolle blander du eplejuice, 1/2 kopp soyasaus, honning, hvitløk, ingefærrot, sennep, Worcestershire-saus og rom. I en grunn skål legger du svinekotelettene i ett lag, heller marinaden over, og lar dem marinere, dekket og avkjølt, og snur dem av og til, over natten. Sil marinaden over i en kjele, og tilsett geléen og den resterende 1/4 koppen soyasaus. Kok opp sausen, la den koke til den er redusert til omtrent 1 1/2 kopp, og rør inn sitronsaft og muskatnøtt. Grill svinekotelettene på en oljet rist plassert omtrent 15 centimeter over glødende kull, snu dem og pensle med sausen hver 5. minutt, i totalt 20 minutter, eller til de er akkurat gjennomstekt. Server kotelettene med sausen.