Panang Tofu Curry
Lær hvordan du lager en autentisk panang tofu curry med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull og vegetarisk hovedrett. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 kopp finhakkede sjalottløk
- 2 spiseskjeer finrevet, skrelt ingefær
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 kopp økologisk peanøttsmør
- 2 teskjeer gurkemeie
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 teskje sterk chilipaste (for eksempel sambal oelek)*
- 1 kopp vann
- 1 boks på 13 1/2 til 14 unser med økologisk lys kokosmelk
- 3 kaffirlimeblader eller 3 spiseskjeer fersk limejuice og 1 1/2 teskjeer finrevet limeskall
- 1 spiseskje (med godt pakkede) gyllenbrunt sukker
- 2 pakker à 14 unser økologisk fast tofu, avrent og skåret i 2,5 cm store terninger
- 1 1/2 kopper skiver av skrelt gulrot, ca. 0,6 cm tykke (omtrent 3 mellomstore)
- 1 stor rød paprika, skåret i biter på ca. 2 cm
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk, ingefær og hvitløk; kok til sjalottløken er myk, ca. 6 minutter. Rør inn peanøttsmør, gurkemeie, spisskummen og chilipaste; stek under omrøring til det dufter godt, 1 til 2 minutter. Visp inn 1 kopp vann, deretter kokosmelk, limeblader og brunt sukker; la det småkoke. Smak til med salt. Tilsett tofu, gulrøtter og paprika; la det småkoke over middels varme til gulrøttene er møre, juster varmen til medium-lav hvis det begynner å koke, og rør forsiktig av og til, ca. 20 minutter. Smak til med salt. FORBEREDT: Kan lages 3 dager i forveien. La det avkjøle litt, dekk til og sett i kjøleskapet. Varm opp igjen over middels varme før servering. Finnes i avdelingen for asiatiske matvarer i mange supermarkeder og i asiatiske markeder.