Pølsehorn

Pølsehorn

lær hvordan du lager smakfulle pølsebrød med denne enkle oppskriften. perfekt som forrett eller snack til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 pund godt kvalitets svinepølse
  • 1 teskje tørket basilikum
  • 1 teskje tørket oregano
  • 1 teskje tørket timian
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 (17-unse) pakke frossen butterdeig, tint
  • 2 egg, pisket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. I en stor bolle bland sammen pølse, basilikum, oregano, timian, salt og pepper etter smak, til alle krydderne er godt fordelt. Kjevle ut all butterdeigen til ett stort rektangel ca. 2 mm tykt. Plasser den brede siden av rektangelet til venstre. Form pølsekjøttet til en logg ca. 2,5 cm tykk og lang nok til å passe i bredden på deigen. Legg denne loggen langs hele kanten. Rull deigen rundt pølsen, pensle med sammenvispet egg i skjøten, og kutt slik at deigen har akkurat nok plass til å overlappe litt. Gjenta prosessen med resten av pølsekjøttet og deigen. Legg alle pølsehornene på et bakepapirkledd stekebrett, pass på at skjøten er nederst og ikke vises. Pensle toppene med egg og skjær pølsehornene i enten 4 cm eller 7,5 cm lange staver. Fordel dem med ca. 2,5 cm mellomrom på stekebrettet, og stek til de er gyldne og kjøttet er gjennomstekt, ca. 15–20 minutter. Du kan også fryse pølsehornene for senere steking. Server varme eller kalde.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. I en stor bolle bland sammen pølse, basilikum, oregano, timian, salt og pepper etter smak til alle krydderne er godt fordelt.
  3. 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. I en stor bolle bland sammen pølse, basilikum, oregano, timian, salt og pepper etter smak til alle krydderne er godt fordelt.
  4. 4Kjevle ut all butterdeigen til ett stort rektangel ca. 2 mm tykt. Plasser den brede siden av rektangelet til venstre. Form pølsekjøttet til en logg ca. 2,5 cm tykk og lang nok til å passe i bredden på deigen. Legg denne loggen langs hele kanten. Rull deigen rundt pølsen, pensle med sammenvispet egg i skjøten, og kutt slik at deigen har akkurat nok plass til å overlappe litt. Gjenta prosessen med resten av pølsekjøttet og deigen. Legg alle pølsehornene på et bakepapirkledd stekebrett, pass på at skjøten er nederst og ikke vises. Pensle toppene med egg og skjær pølsehornene i enten 4 cm eller 7,5 cm lange staver.
  5. 5Kjevle ut all butterdeigen til ett stort rektangel ca. 2 mm tykt. Plasser den brede siden av rektangelet til venstre. Form pølsekjøttet til en logg ca. 2,5 cm tykk og lang nok til å passe i bredden på deigen. Legg denne loggen langs hele kanten. Rull deigen rundt pølsen, pensle med sammenvispet egg i skjøten, og kutt slik at deigen har akkurat nok plass til å overlappe litt. Gjenta prosessen med resten av pølsekjøttet og deigen. Legg alle pølsehornene på et bakepapirkledd stekebrett, pass på at skjøten er nederst og ikke vises. Pensle toppene med egg og skjær pølsehornene i enten 4 cm eller 7,5 cm lange staver.
  6. 6Fordel pølsehornene med ca. 2,5 cm mellomrom på stekebrettet, og stek til de er gyldne og kjøttet er gjennomstekt, ca. 15–20 minutter. Du kan også fryse pølsehornene for senere steking. Server varme eller kalde.
  7. 7Fordel pølsehornene med ca. 2,5 cm mellomrom på stekebrettet, og stek til de er gyldne og kjøttet er gjennomstekt, ca. 15–20 minutter. Du kan også fryse pølsehornene for senere steking. Server varme eller kalde.