Arepas
Lær hvordan du lager deilige arepas med denne enkle oppskriften. Perfekt som frokost, forrett eller snack. En smak av latin-amerika!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 2 kopper arepamel (forkokt maisgryn)
- 2 teskjeer kosher salt
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- Ønsket fyll (for eksempel revet kokt kylling eller svinekjøtt, stuvet svarte bønner med ost og lime, mais- og løksalat med friske urter; til servering)
- Limebåter (til servering)
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen arepamel og salt i en middels stor bolle. Lag en fordypning i midten og tilsett 2 1/2 kopper varmt vann. Bruk en tresleiv og rør gradvis inn de tørre ingrediensene, til alt er godt blandet og det ikke er noen tørre klumper igjen. La deigen hvile i 5 minutter for å hydrere. Elt deigen et par ganger i bollen, del deretter i 8 like store deler. Rull hver del til en ball på arbeidsflaten, og trykk den forsiktig ut til ca. 1/2 tomme tykkelse. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor non-stick stekepanne på middels varme. Legg i 4 arepas, dekk til og stek til de er gylne og sprø, ca. 6–8 minutter. Fjern lokket, snu arepasene og stek videre (hold lokket av) til den andre siden er gyllenbrun, ytterligere 6–8 minutter. Overfør arepasene til en avkjølingsrist. Gjenta med resten av oljen og deigen. Del arepasene og fyll dem med ønsket fyll. Server med limebåter til å presse over.