Vaniljekrem
Lær hvordan du lager en perfekt pastry cream, en myk og deilig krem som brukes i kaker og bakverk. En enkel oppskrift for nybegynnere og erfarne.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
bakeverk
Ingredienser
- 1. 8 eggeplommer
- 2. 1 ½ kopp rik melk
- 3. ½ kopp sukker
Fremgangsmåte
- 11. Pisk eggeplommene, melken og sukkeret sammen og kok opp i den øverste delen av et dobbelkoker over varmt (ikke kokende) vann, mens du rører konstant. Så snart blandingen begynner å tykne og lett dekker skjeen, hell den over i en bolle for å avkjøle. Ikke la den koke for lenge, ellers vil den skille seg.
- 22. Pisk eggeplommene, melken og sukkeret sammen og kok opp i den øverste delen av et dobbelkoker over varmt (ikke kokende) vann, mens du rører konstant. Så snart blandingen begynner å tykne og lett dekker skjeen, hell den over i en bolle for å avkjøle. Ikke la den koke for lenge, ellers vil den skille seg.