
Grønnsaksbuljong
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull grønnsaksbuljong hjemme. Perfekt som base for supper, sauser og gryteretter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje olivenolje
- 2. 2 mellomstore løk, uskrelte, kuttet i 2,5 cm biter
- 3. 10 selleristilker, kuttet i 2,5 cm biter
- 4. 2 store gulrøtter, skrelte, kuttet i 2,5 cm biter
- 5. 225 gram crimini (baby bella) eller sjampinjong, delt i to hvis store
- 6. 1 liten fennikelfrø, kuttet i 2,5 cm biter
- 7. 1 hvitløksklype, delt i to på tvers
- 8. 6 kvister flatbladpersille
- 9. 1 laurbærblad
- 10. 1 teskje hele svarte pepperkorn
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor kjele over middels høy varme. Tilsett de resterende ingrediensene og kok, rør av og til, til grønnsakene begynner å bli myke, ca. 5–7 minutter. Tilsett 4 liter kaldt vann. Kok opp; skru ned varmen og la det småkoke til kraften er redusert til halvparten, ca. 1–1 ½ time. Sil kraften gjennom en finmasket sil over i en stor bolle; kast eventuelle faste stoffer. FORHANDSVARE: Kraften kan lages 3 dager i forveien. La den avkjøle helt, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskap, eller frys den ned i opptil 3 måneder.
- 22. Varm opp olje i en stor kjele over middels høy varme. Tilsett de resterende ingrediensene og kok, rør av og til, til grønnsakene begynner å bli myke, ca. 5–7 minutter. Tilsett 4 liter kaldt vann. Kok opp; skru ned varmen og la det småkoke til kraften er redusert til halvparten, ca. 1–1 ½ time.
- 33. Sil kraften gjennom en finmasket sil over i en stor bolle; kast eventuelle faste stoffer. FORHANDSVARE: Kraften kan lages 3 dager i forveien. La den avkjøle helt, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskap, eller frys den ned i opptil 3 måneder.