Grønnsaksbuljong

Grønnsaksbuljong

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull grønnsaksbuljong hjemme. Perfekt som base for supper, sauser og gryteretter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje olivenolje
  • 2. 2 mellomstore løk, uskrelte, kuttet i 2,5 cm biter
  • 3. 10 selleristilker, kuttet i 2,5 cm biter
  • 4. 2 store gulrøtter, skrelte, kuttet i 2,5 cm biter
  • 5. 225 gram crimini (baby bella) eller sjampinjong, delt i to hvis store
  • 6. 1 liten fennikelfrø, kuttet i 2,5 cm biter
  • 7. 1 hvitløksklype, delt i to på tvers
  • 8. 6 kvister flatbladpersille
  • 9. 1 laurbærblad
  • 10. 1 teskje hele svarte pepperkorn

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en stor kjele over middels høy varme. Tilsett de resterende ingrediensene og kok, rør av og til, til grønnsakene begynner å bli myke, ca. 5–7 minutter. Tilsett 4 liter kaldt vann. Kok opp; skru ned varmen og la det småkoke til kraften er redusert til halvparten, ca. 1–1 ½ time. Sil kraften gjennom en finmasket sil over i en stor bolle; kast eventuelle faste stoffer. FORHANDSVARE: Kraften kan lages 3 dager i forveien. La den avkjøle helt, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskap, eller frys den ned i opptil 3 måneder.
  2. 22. Varm opp olje i en stor kjele over middels høy varme. Tilsett de resterende ingrediensene og kok, rør av og til, til grønnsakene begynner å bli myke, ca. 5–7 minutter. Tilsett 4 liter kaldt vann. Kok opp; skru ned varmen og la det småkoke til kraften er redusert til halvparten, ca. 1–1 ½ time.
  3. 33. Sil kraften gjennom en finmasket sil over i en stor bolle; kast eventuelle faste stoffer. FORHANDSVARE: Kraften kan lages 3 dager i forveien. La den avkjøle helt, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskap, eller frys den ned i opptil 3 måneder.