
Filet Mignon med Gorgonzolasaus
Lær hvordan du lager saftig filet mignon med kremet gorgonzola-saus. Perfekt for en spesiell anledning eller en smakfull middag hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer olivenolje, delt
- 2. 1/2 pund ferske shiitakesopp, stilkene fjernet, skivet
- 3. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 1 1/2 kopper piskefløte
- 5. 1 kopp smuldret Gorgonzola-ost (ca. 115 gram)
- 6. 2 teskjeer finhakket hermetisk chipotlechili* (fra hermetiske chipotler i adobo)
- 7. 8 (170 gram) filet mignon-biffer
- 8. *Tørkede, røyksmakende jalapeños hermetisk konservert i en krydret tomatsaus kalt adobo; selges i noen supermarkeder, spesialbutikker og latinamerikanske markeder.
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor, tung stekepanne på middels varme. Tilsett shiitakesopp og stek til den er myk, ca. 4 minutter. Ha i hvitløk og rør i 1 minutt. Tilsett kremfløte og kok opp. Skru ned varmen til middels og la sausen småkoke til den tykner, ca. 4 minutter. Rør inn Gorgonzolost og chipotles. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. FORHÅNDSLAGG: Sausen kan lages 2 timer på forhånd. La den stå i romtemperatur. Krydre biffene med salt og nykvernet svart pepper. Varm opp resten av olivenoljen (1 ss) i en annen stor, tung stekepanne. Stek biffene i pannen til de er brune på begge sider og er stekt til ønsket stekegrad, ca. 5 minutter per side for medium-rare. Varm opp sausen igjen. Overfør én biff til hver av 8 tallerkener. Hell sausen over biffene og server.
- 22. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor, tung stekepanne på middels varme. Tilsett shiitakesopp og stek til den er myk, ca. 4 minutter. Ha i hvitløk og rør i 1 minutt. Tilsett kremfløte og kok opp. Skru ned varmen til middels og la sausen småkoke til den tykner, ca. 4 minutter. Rør inn Gorgonzolost og chipotles. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. FORHÅNDSLAGG: Sausen kan lages 2 timer på forhånd. La den stå i romtemperatur.
- 33. Krydre biffene med salt og nykvernet svart pepper. Varm opp resten av olivenoljen (1 ss) i en annen stor, tung stekepanne. Stek biffene i pannen til de er brune på begge sider og er stekt til ønsket stekegrad, ca. 5 minutter per side for medium-rare. Varm opp sausen igjen. Overfør én biff til hver av 8 tallerkener. Hell sausen over biffene og server.