Pecan Lace Sandwich-kjeks med appelsin-buttercream
Lær å lage delikate pecan lace sandwich cookies fylt med frisk appelsinbutterkrem. Perfekt til kaffen eller som en søt gave.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 42 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, romtemperert
- 2. 1/3 kopp sukker
- 3. 2 spiseskjeer lys mais sirup
- 4. 1/3 kopp hvetemel
- 5. 1 kopp grovhakkede pekannøtter (ca. 115 gram)
- 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 7. 1 kopp melis
- 8. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, romtemperert
- 9. 1 spiseskje appelsinjuice
- 10. 3/4 teskje revet appelsinskall
Fremgangsmåte
- 11. For kokies: Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Legg to bakeplater med bakepapir. Rør smør, sukker og mais sirup i en tykk, middels stor kjele på lav varme til det er smeltet og jevnt. Kok opp under konstant omrøring på middels høy varme. Ta av varmen. Rør inn mel. Tilsett nøtter og vanilje; rør for å blande. Sett deigen i teskjeer på de forberedte bakeplatene, med 5 cm mellomrom. Stek kokies, én plate av gangen, til de bobler og er lett brune, ca. 11 minutter. Avkjøl på platene i 10 minutter. Overfør til en rist og avkjøl helt.
- 22. Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Legg to bakeplater med bakepapir. Rør smør, sukker og mais sirup i en tykk, middels stor kjele på lav varme til det er smeltet og jevnt. Kok opp under konstant omrøring på middels høy varme. Ta av varmen. Rør inn mel. Tilsett nøtter og vanilje; rør for å blande.
- 33. Sett deigen i teskjeer på de forberedte bakeplatene, med 5 cm mellomrom. Stek kokies, én plate av gangen, til de bobler og er lett brune, ca. 11 minutter. Avkjøl på platene i 10 minutter. Overfør til en rist og avkjøl helt.
- 44. Til fyllet: Visp alle ingrediensene i en middels bolle til jevnt. Smør 1 teskje fyll på undersiden av én kokie. Legg en annen kokie oppå, med undersiden ned, og trykk lett for å få de til å feste. Gjenta med resten av kokiene. (Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevar mellom ark av vokspapir i lufttett beholder ved romtemperatur.)
- 55. Visp alle ingrediensene i en middels bolle til jevnt. Smør 1 teskje fyll på undersiden av én kokie. Legg en annen kokie oppå, med undersiden ned, og trykk lett for å få de til å feste. Gjenta med resten av kokiene. (Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevar mellom ark av vokspapir i lufttett beholder ved romtemperatur.)