Vill-soppfrittata

Vill-soppfrittata

Lær hvordan du lager en deilig wild-mushroom frittata. Perfekt for frokost eller brunch, med en rik smak av vill sopp. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 2 ts smør
  • 3. 3/4 lb ville sopp (for eksempel shiitake), hakket i bitestørrelse biter
  • 4. 1/4 kopp skivet grønn løk
  • 5. 1 ts fersk timian
  • 6. 5 eggehviter
  • 7. 2 ss hakkede friske urter (for eksempel gressløk, persille, kjørvel)
  • 8. En klem sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C. Varm opp olje på høy varme i en 15 cm støpejernspanne i 2 minutter. Tilsett smør; når det skummer, tilsett sopp. Krydre med salt og pepper, og stek i 5 minutter. Skru ned varmen til lav og tilsett løk og timian; stek i 2 eller 3 minutter. Rør inn eggehviter med en varmebestandig gummispatel til eggene begynner å stivne. Overfør pannen til ovnen og stek i 5 minutter, til det er gyllent. Strø over resten av urtene og sitronsaft. Skjær i båter og server.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C. Varm opp olje på høy varme i en 15 cm støpejernspanne i 2 minutter. Tilsett smør; når det skummer, tilsett sopp. Krydre med salt og pepper, og stek i 5 minutter. Skru ned varmen til lav og tilsett løk og timian; stek i 2 eller 3 minutter. Rør inn eggehviter med en varmebestandig gummispatel til eggene begynner å stivne. Overfør pannen til ovnen og stek i 5 minutter, til det er gyllent. Strø over resten av urtene og sitronsaft. Skjær i båter og server.