
Vill-soppfrittata
Lær hvordan du lager en deilig wild-mushroom frittata. Perfekt for frokost eller brunch, med en rik smak av vill sopp. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1 ss ekstra jomfru olivenolje
- 2. 2 ts smør
- 3. 3/4 lb ville sopp (for eksempel shiitake), hakket i bitestørrelse biter
- 4. 1/4 kopp skivet grønn løk
- 5. 1 ts fersk timian
- 6. 5 eggehviter
- 7. 2 ss hakkede friske urter (for eksempel gressløk, persille, kjørvel)
- 8. En klem sitronsaft
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Varm opp olje på høy varme i en 15 cm støpejernspanne i 2 minutter. Tilsett smør; når det skummer, tilsett sopp. Krydre med salt og pepper, og stek i 5 minutter. Skru ned varmen til lav og tilsett løk og timian; stek i 2 eller 3 minutter. Rør inn eggehviter med en varmebestandig gummispatel til eggene begynner å stivne. Overfør pannen til ovnen og stek i 5 minutter, til det er gyllent. Strø over resten av urtene og sitronsaft. Skjær i båter og server.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C. Varm opp olje på høy varme i en 15 cm støpejernspanne i 2 minutter. Tilsett smør; når det skummer, tilsett sopp. Krydre med salt og pepper, og stek i 5 minutter. Skru ned varmen til lav og tilsett løk og timian; stek i 2 eller 3 minutter. Rør inn eggehviter med en varmebestandig gummispatel til eggene begynner å stivne. Overfør pannen til ovnen og stek i 5 minutter, til det er gyllent. Strø over resten av urtene og sitronsaft. Skjær i båter og server.


