
Biff Bourguignon
Lær hvordan du lager en smakfull beef bourguignon med vår enkle oppskrift. Perfekt for helgekosen eller middagen. Enkel steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 unser bacon, grovhakket
- 2. 1,4 kg godt trimmet, benfri storfekjøtt av chuck, skåret i 4 cm store terninger (fra 7-beins chuck-biff)
- 3. 1/3 kopp allsidig mel
- 4. 570 g kokende løk, skrelt
- 5. 340 g store gulrøtter, skåret i 2,5 cm biter
- 6. 12 store hvitløksfedd, skrelt (hele)
- 7. 3 kopper storfekraft på boks
- 8. 1/2 kopp Cognac eller brandy
- 9. 2 flasker à 750 ml rød Burgund-vin
- 10. 570 g sopp
- 11. 1/3 kopp hakket fersk timian eller 2 ss tørket
- 12. 1 ss mørkbrunt sukker
- 13. 1 ss tomatpuré
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Stek bacon i en stor, tung, nederlandsk ovn over høy varme til den er brun og sprø, ca. 8 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre baconen til kjøkkenpapir. Krydre storfekjøttet rikelig med salt og pepper; vend det i 1/3 kopp mel, bruk hele melet. Arbeid i tre omganger, brun storfekjøttet i samme panne over høy varme, ca. 5 minutter per batch. Overfør kjøttet til en stor bolle. Tilsett løk og gulrøtter i samme panne og stek til de er lett brune, ca. 6 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt. Overfør grønnsakene til bollen med storfekjøttet. Tilsett 1 kopp kraft og Cognac i pannen; kok opp og la det redusere til en glasur, og skrap opp de brune bitene, ca. 8 minutter. Returner kjøttet og grønnsakene med saften til pannen. Tilsett vin, sopp, timian, sukker, tomatpuré og 2 kopper kraft. Kok opp under omrøring av og til. Dekk til pannen og sett den i ovnen. La det koke til storfekjøttet er mørt, ca. 1 time og 20 minutter. Sil væsken fra gryten over en stor kjele. Skum av fettet. Kok væsken til den er redusert til 2 ¾ kopper, ca. 40 minutter. Krydre med salt og pepper. Hell væsken tilbake over storfekjøttet og grønnsakene. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og avkjøl.) Varm opp før servering over svak varme.
- 22. Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Stek bacon i en stor, tung, nederlandsk ovn over høy varme til den er brun og sprø, ca. 8 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre baconen til kjøkkenpapir. Krydre storfekjøttet rikelig med salt og pepper; vend det i 1/3 kopp mel, bruk hele melet. Arbeid i tre omganger, brun storfekjøttet i samme panne over høy varme, ca. 5 minutter per batch. Overfør kjøttet til en stor bolle. Tilsett løk og gulrøtter i samme panne og stek til de er lett brune, ca. 6 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt. Overfør grønnsakene til bollen med storfekjøttet.
- 33. Tilsett 1 kopp kraft og Cognac i pannen; kok opp og la det redusere til en glasur, og skrap opp de brune bitene, ca. 8 minutter. Returner kjøttet og grønnsakene med saften til pannen. Tilsett vin, sopp, timian, sukker, tomatpuré og 2 kopper kraft. Kok opp under omrøring av og til. Dekk til pannen og sett den i ovnen. La det koke til storfekjøttet er mørt, ca. 1 time og 20 minutter.
- 44. Sil væsken fra gryten over en stor kjele. Skum av fettet. Kok væsken til den er redusert til 2 ¾ kopper, ca. 40 minutter. Krydre med salt og pepper. Hell væsken tilbake over storfekjøttet og grønnsakene. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og avkjøl.) Varm opp før servering over svak varme.



