
Lammestuing med sautert morgenkål
Lag en smakfull lammegryte med sauterte morgenkål. En enklere oppskrift perfekt for en varmende middag. Passer for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 pund benfri lammelår skåret i 2,5 cm biter
- 2. 2 ss olivenolje, pluss litt til å dryppe over
- 3. 4 hvitløksfedd hakket
- 4. 2 rødløk skivet
- 5. 2 habanero-chili uten frø og innvendige ribber, hakket
- 6. 1 ts korianderfrø
- 7. 1 ts malt spisskummen
- 8. 1 ss hakket timian
- 9. 1 kopp usaltet, ristet, skinnfri peanøtter grovhakket
- 10. 5 kopper kyllingkraft
- 11. 1 kopp kokosmelk
- 12. Zest av 1 sitron
- 13. Saften av 2 sitroner
- 14. Omtrent 1 yam skrelt og skåret i 1,5 cm terninger (1 kopp)
- 15. Omtrent 1 middels stor Yukon Gold-potet skrelt og skåret i 1,5 cm terninger (1 kopp)
- 16. 1 kopp hermetiske knuste tomater
- 17. 1 ss Dijon-sennep
- 18. 2 ts salt
- 19. 2 ss hakket persille
- 20. 2 avokadoer, hver delt i to, skrelt, fjernet stein og delt i 6 båter
- 21. 2 ts peanøttolje
- 22. 2 kopper shiitakesopp skivet
- 23. Én 2,5 cm ingefærbit skrelt og finhakket
- 24. 3 hvitløksfedd hakket
- 25. 2 ts sesamfrø
- 26. 1/2 ts ristet sesamolje
- 27. 2 pund grovhakket morgenblomst (ca. 4 kopper; se tips)
- 28. 2 ss soyasaus
- 29. 2 ss fersk limesaft
- 30. Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Bring 4 kvart liter vann til kok i en stor kjele. Tilsett lam og skru ned varmen til lav. Kok i 10 minutter. Sil av og tørk godt.
- 22. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor nederlandsk ovn over middels varme. Tilsett hvitløk, løk, chili, korianderfrø, spisskummen, timian og peanøtter, og rør om til peanøttene er gylne og løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
- 33. Tilsett lam, kyllingkraft og kokosmelk, og la det småkoke. Kok i 1 time.
- 44. Tilsett sitrusskall, sitronsaft, yam, poteter og tomater, og la det småkoke til potetene er møre, ca. 20 minutter til. Rør inn sennep, salt og persille, og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Vend inn avokadoen.
- 55. Drypp over olivenolje og server med stekt morgenblomst.
- 6Sautéed Morning Glory:
- 71. Varm opp peanøttolje i en wok eller stor sautépanne over høy varme. Tilsett sopp og stek til de er karamelliserte, ca. 3 minutter.
- 82. Tilsett ingefær og hvitløk, og stek til det dufter, ca. 2 minutter.
- 93. Tilsett sesamfrø og sesamolje, og vend om for å dekke.
- 104. Tilsett morgenblomst og stek til bladene begynner å visne, ca. 2 minutter.
- 115. Rør inn soyasaus og limesaft, og smak til med salt og pepper.