Lammestuing med sautert morgenkål

Lammestuing med sautert morgenkål

Lag en smakfull lammegryte med sauterte morgenkål. En enklere oppskrift perfekt for en varmende middag. Passer for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 pund benfri lammelår skåret i 2,5 cm biter
  • 2. 2 ss olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • 3. 4 hvitløksfedd hakket
  • 4. 2 rødløk skivet
  • 5. 2 habanero-chili uten frø og innvendige ribber, hakket
  • 6. 1 ts korianderfrø
  • 7. 1 ts malt spisskummen
  • 8. 1 ss hakket timian
  • 9. 1 kopp usaltet, ristet, skinnfri peanøtter grovhakket
  • 10. 5 kopper kyllingkraft
  • 11. 1 kopp kokosmelk
  • 12. Zest av 1 sitron
  • 13. Saften av 2 sitroner
  • 14. Omtrent 1 yam skrelt og skåret i 1,5 cm terninger (1 kopp)
  • 15. Omtrent 1 middels stor Yukon Gold-potet skrelt og skåret i 1,5 cm terninger (1 kopp)
  • 16. 1 kopp hermetiske knuste tomater
  • 17. 1 ss Dijon-sennep
  • 18. 2 ts salt
  • 19. 2 ss hakket persille
  • 20. 2 avokadoer, hver delt i to, skrelt, fjernet stein og delt i 6 båter
  • 21. 2 ts peanøttolje
  • 22. 2 kopper shiitakesopp skivet
  • 23. Én 2,5 cm ingefærbit skrelt og finhakket
  • 24. 3 hvitløksfedd hakket
  • 25. 2 ts sesamfrø
  • 26. 1/2 ts ristet sesamolje
  • 27. 2 pund grovhakket morgenblomst (ca. 4 kopper; se tips)
  • 28. 2 ss soyasaus
  • 29. 2 ss fersk limesaft
  • 30. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Bring 4 kvart liter vann til kok i en stor kjele. Tilsett lam og skru ned varmen til lav. Kok i 10 minutter. Sil av og tørk godt.
  2. 22. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor nederlandsk ovn over middels varme. Tilsett hvitløk, løk, chili, korianderfrø, spisskummen, timian og peanøtter, og rør om til peanøttene er gylne og løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
  3. 33. Tilsett lam, kyllingkraft og kokosmelk, og la det småkoke. Kok i 1 time.
  4. 44. Tilsett sitrusskall, sitronsaft, yam, poteter og tomater, og la det småkoke til potetene er møre, ca. 20 minutter til. Rør inn sennep, salt og persille, og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Vend inn avokadoen.
  5. 55. Drypp over olivenolje og server med stekt morgenblomst.
  6. 6Sautéed Morning Glory:
  7. 71. Varm opp peanøttolje i en wok eller stor sautépanne over høy varme. Tilsett sopp og stek til de er karamelliserte, ca. 3 minutter.
  8. 82. Tilsett ingefær og hvitløk, og stek til det dufter, ca. 2 minutter.
  9. 93. Tilsett sesamfrø og sesamolje, og vend om for å dekke.
  10. 104. Tilsett morgenblomst og stek til bladene begynner å visne, ca. 2 minutter.
  11. 115. Rør inn soyasaus og limesaft, og smak til med salt og pepper.